Het vragenuurtje met Dendennis

In deze rubriek geef ik jullie wekelijks een kijkje in het leven van verschillende ontwerpers, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

Deze week praat ik met: Dennis van den Brink

DH01-portfolio-dd-00

Zou je wat over je zelf kunnen vertellen?

Tja waar moet ik beginnen met deze vraag. Er is zoveel te vertellen, dus laat ik maar even bij het begin beginnen. In de haakwereld wil ik het liefste bekend staan als Dendennis, maar in het dagelijkse leven heet ik Dennis van den Brink, en ben ik zielsgelukkig met mijn vrouw Lieve van der Wouden en mijn pracht dochter Milea Boss (bijna 16). Ik run een grafische ontwerp bureau waar we dagelijks voor prachtige merken mogen werken, zoals Rituals Cosmetics, Prins Bernhard Cultuurfonds, Leprastichting, Garantiemakelaars, Skins Cosmetics en nog veel meer. Maar dat is natuurlijk allemaal niet interessant, jullie willen natuurlijk meer weten over mijn uit de hand gelopen hobby: Haken.

Handwerk heb ik echt altijd al leuk gevonden, van jongs af aan was ik daar al mee bezig, samen met mijn moeder freubelen, met mijn oma kleding maken voor mijn knuffel beertje. Maar de laatste 10 jaar was dat helemaal verdwenen. Drukke baan, gezin je kent het wel. in 2013 ging mijn vrouw (toen nog vriendin) een maand naar India en mijn dochter ging met haar moeder 3 weken op vakantie. En dus was ik alleen thuis, mijn vriendin wilde graag een cadeautje voor haar zus die toen zwanger was en besloten we dat ik wel een knuffel kon haken. Maar ja… hoe ging dat ook alweer. Door middel van YouTube en mijn moeder had ik het redelijk snel geleerd en binnen aanzienlijke tijd had ik mijn eerste eigen knuffel gehaakt. En een half jaar later zat ik opeens rond de tafel met mijn uitgeverij om te praten over een eigen boek. Daarna is alles in een rap tempo gegaan.

tumblr_np3lr4lTqu1s8mdupo1_500

Welke wegen heb je bewandeld tot waar je nu bent gekomen?

Toen ik mijn eerste knuffel (cadeautje voor mijn schoonzus) klaar had, had ik daar gelijk foto’s van op Instagram gezet, ik bedacht een eigen merknaam en ging het een beetje promoten. En ben ook meer gaan ontwerpen omdat ik het echt erg leuk vond. De haakcommunity is echt fantastisch, iedereen heeft dezelfde hobby/verslaving en is enthousiast over andermans werk. En als man zijnde val je snel op. Dus mijn bekendheid ging supersnel. Echtstudio klopte al snel aan, Ze vond mijn ontwerpen erg leuk en wilde mijn patronen ook aanbieden in haar winkel. En uiteindelijk heeft Echtstudio mij ook aangeraden bij mijn uitgeverij Kosmos Creatief. ย Mijn eerste boek ‘Prettig gestoorde Amigurumi’s’ was in maart 2014 een feit. Ik wilde een boek maken met net iets andere karakters, maar dat is echt erg lastig. Hoeveel ontwerpen zijn er al niet van een konijn of een aapje. Echt veel, de een nog mooier dan de ander. Maar toch wilde ik ook dat soort beestje maken, maar hoe wordt je onderscheidend. Een vriendin van mij tikte op Facebook in een comment ‘Soepkip’. Natuurlijk algemeen bekende term, maar ik kreeg die naam niet meer uit mijn hoofd. Hoe zou een Soepkip eruit zien? Zo is eigenlijk mijn hele eerste boek ontstaan. Ik ben erg visueel ingesteld (Komt ook door mijn beroep hoor). Uiteindelijk besloot ik dan ook om een mini versie van mezelf te maken, zodat er echt een verhaaltje ontstaat. Dendennis die allemaal maffe karakters in zijn hoofd heeft. Je zou mijn haakboeken ook wel semi-autobiografisch kunnen noemen. Haha…

9200000021947403_15

Wat is het eerste ontwerp waar je erg trots op bent?

Uiteraard is dat mijn eerste ontwerp Kiesje of Molar. En is ook nog steeds mijn meest verkochte losse patroon. Maar ondertussen ben ik echt trots op bijna al mijn ontwerpen. En het is ook fantastisch om te zien dat andere mensen ze ook daadwerkelijk haken.

Wat is je favoriete soort wol en waarom?

Dat zijn er eigenlijk meerdere, ik as in het begin helemaal verliefd op Stylecraft Special DK, nog steeds wel eigenlijk, het is zacht garen, zeer betaalbaar en mooie kleuren, maar soms niet ideaal voor Amigurumi’s. De laatste tijd ben ik echt helemaal hooked aan het iets dikkere katoen, zoals Phildar Cotton 4, maar ook Stylecraft Classique Cotton. Het haakt erg prettig, en amigurumi’s worden er ook echt iets groter van.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie komt echt overal en nergens vandaan. Ik kijk erg graag naar tekenfilms. Alle films van Studio Ghibli, zoals Mononoke Hime, Ponyo, Totoro enz.. Maar ook Disney/Pixar films kan ik eindeloos kijken of Pokemon. Heerlijk! Ook al ben ik bijna 40 nog steeds geniet ik hiervan. Tekenfilms kunnen je fantasie enorm verrijken.

66-groot71-groot

Welke ontwerper(s) inspireert/ inspireren jou?

Dat zijn er eigenlijk best veel. Uiteraard mijn lieve haakcollega’s Christel Krukkert en Tessa Van Riet-Ernst, maar Stephanie Lau van het bekende blog All About Ami is ook super inspirerend. Zij weet ook echt mensen te inspireren. Ik heb meerdere keren samen met haar projectjes opgezet, zoals de Amiselfie. Erg leuk om te doen. Verder volg ik erg veel goede ontwerpsters via Instagram, maar dat zijn er teveel om op te noemen.

Welke stijl kunnen we terug vinden in jouw huis?

Poeh.. Een kijkje in mijn privรฉ leven… Hmmm… Welke stijl, dat is lastig… Ik ben een enorme chaoot geworden sinds ik met haken ben begonnen. Maar wij houden thuis van erg clean en ruimtelijk. We hebben een nieuwbouw woning en alle inrichting is nieuw aangeschaft. Ik hou van grafische stijlen, strak. Maar ik vind speels en maffe dingen ook leuk, maar daar is mijn vrouw minder blij mee, dus dat heb ik alleen maar op mijn kantoor. Haha…

Welke kleur past het beste bij jou?

Dat hangt eigenlijk van mijn bui af. Qua kleding is het vaak neutraal, grijs, blauw, zwart, wit. Qua inrichting hebben we onze accessoires wat meer afgestemd op een schilderij van Van Gogh, hier hebben we een mooi Ixxi systeem van hangen. blauw en groen in zachte tinten. Maar hiervoor was het weer paars.

Waar zie je je zelf over 5 jaar staan?

Toevallig ben ik hier de laatste tijd steeds vaker over na aan het denken. Waar wil ik naartoe in de aankomende jaren. Ik heb natuurlijk een eigen grafische onderneming, daar zou ik nooit afstand van kunnen doen, misschien een stapje terug nemen, maar het is en blijft mijn bedrijf. Qua handwerk zie ik mezelf nog veel meer ontwerpen maken. Ik wil meer met het karakter Dendennis gaan doen, kijken of ik zijn wereldje bekender en groter kan maken. Er staan wel al veel nieuwe en spannende avonturen te wachten, maar daar kan ik nog niet al te veel op in gaan. Dat is nog in ontwikkeling. ๐Ÿ˜‰

Hoe dan ook zal handwerken bij mij de aankomende 5 jaar wel een groot onderdeel van mijn leven zijn.

Als je hier opklikt ga je naar de leuke gratis patroon van de rookworst

.

.

Een kleine binnenkijker bij Dennis thuis:

ย 

ย 

Dankjewel Dennis voor je leuke verhaal en een klein kijkje in je leven.

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op Dennis zijn Website of op zijn Instagram

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.