Zuiver je lucht

Tegenwoordig zijn we allemaal druk bezig om gezond en milieubewust te leven.

Daarbij kan je denken aan de superfoods, recyclen van bijvoorbeeld lege flessen waar je dan weer kleding van kunt maken. Maar waar de meeste mensen niet veel bij stil staan is om je woning te zuiveren, wat weer beter is voor je geest en je lichaam.

Ogreen heeft hier een heel mooi concept bij bedacht.

.

.

logo12

..

..

Op school hebben we wel geleerd bij biologie dat de meeste planten de lucht zuiveren. Hier is Ogreen ver op gaan borduren. De planten soorten bij hen worden allemaal wetenschappelijk getest. De soorten die meer dan 10m2 aan kunnen qau het lucht zuiveren en bovengemiddeld scoren op de lucht zuiverende eigenschappen, die komen dan te recht in het assortiment.

Het leuke vind ik dat ze per plant laten zien hoeveel m2 de plant kan zuiveren. Zo kan je gemakkelijk uitrekenen hoeveel planten je nodig hebt om je hele huis te zuiveren.

Zonder dat je het door hebt stoten er veel chemische stoffen zich af in je huis. Dit kan komen uit alledaagse producten zoals bouwmaterialen, wegwerpmaterialen, schoonmaak middelen en printers. Wat doen de Ogreen planten hier tegen, zoals ze het zelf noemen de Clean Machines. Deze nemen alle chemische stoffen die in de binnenlucht zweven op. Hiernaast nemen de planten CO2 uit de lucht op,wat ze bij daglicht “omtoveren” naar zuurstof. Dus eigenlijk helpen we elkaar.

.

.

schema..

..

Buiten dat het je woonruimte zuivert staan planten ook erg mooi in je interieur. Ze geven zo veel sfeer. Ogreen verkoopt al een aantal mooie soorten. Ik zelf vind de Ogreen Hero en de Ogreen Legend erg mooi. Het leuke is dat er steeds meer soorten bij komen voor nog meer keuze. De soorten kun je vinden op hun site.

..

Het bezorgen van een plant doen ze netjes. De plant word in een soort kartonnen rekje gezet en deze word dan weer in een grote doos gezet. Zodat de plant netjes op zijn plaats blijft staan.

ogreen6

..

ogreen4.

Op de plant word de aantal m2 luchtzuivering aangegeven met een zwarte ronde sticker. Die valt mooi op tussen al het groen.

..

ogreen2.

En aan de steel hangt een verzorgingskaartje. Als je deze netjes opvolgt, blijft je Clean Machine het goed en mooi doen.

..

ogreen3..

Ik zelf ben erg blij met dit concept en heb er dan ook een paar planten van Ogreen in mijn huis staan. Het leuke is als je een plant hebt van Ogreen en je wilt dit delen op social media dan kan je de #ogreenatmyplace gebruiken. Hier kan Ogreen jouw foto terug vinden maar ook andere mensen die hier in geïnteresseerd zijn. Erg leuk dus om de # gewoon te gebruiken.

.

.

Hier een aantal foto’s hoe ze bij mij in het interieur staan:

.

ogreen10

..

Vandaag een beetje ziekjes. Hopelijk ben ik morgen weer wat beter om een nieuwe blog te kunnen schrijven. #DIY #interior4all #styling #witwonen #interieur #plant #varen #ap #olislagersdesign..

Goeden morgen lieve volgers Voor de meeste fijne weekend. Ik ga nog een dagje werken. #DIY #interior4all #styling #witwonen #interieur #plant #interior2you

.

Vandaag het huisje weer een beetje aangepast. Bijna alles heeft weer een nieuwe bestemming gekregen. #DIY #interior4all #styling #witwonen #interieur #plant #blackandwhite #interieurforall #green

Doen jullie al wat aan deze manier van gezond leven?

 

Een hele mooie dag.

 

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Hallo Astrid,

   Sorry voor mijn late reactie.

   Of dat het veel werk is om de planten te onderhouden.
   De planten die ik van Ogreen heb zijn vooral varens, die hebben wel wat verzorging nodig. Die moet je niet vergeten water te geven. Meestal geld hoe dikker het blad hoe minder water een plant moet hebben. Hier zou je naar kunnen kijken. Zoals een cactus of vetplanten die hebben maar weinig water nodig. Als je het lastig vind om planten te onderhouden dan zou ik voor deze planten gaan.

   Hopelijk heb ik je hier genoeg mee geholpen.

   Als je meer vragen hebt, ik hoor het graag.

   Een fijne avond.

   Liefs Sanne♡