Het vragenuurtje met Roosmarijn Knijnenburg

In deze rubriek geef ik jullie om de 2 weken een kijkje in het leven van verschillende ontwerpers, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

.

Deze week praat ik met: Roosmarijn Knijnenburg

 .

logo Roosmarijn Knijnenburg

.Zou je wat over je zelf kunnen vertellen?

Ik ben opgegroeid in Den Haag waar ik nog steeds met veel plezier vlakbij het strand woon. Ik hou van gezelligheid, ben perfectionistisch en pak projecten voor de volle 100% aan. Ik vind het leuk om aan verschillende projecten te werken; van het maken van een reclame folder, het ontwerpen van vogels die uitgewerkt zijn tot in de kleinste details, tot interieurfotografie.

 

.

150921_jvg_RK_nofilter_11kopie

.

Welke wegen heb je bewandeld tot waar je nu bent gekomen?

Na mijn opleiding als interieuradviseur ben ik in Amsterdam gestart met een studie voor allround stylist aan de Akademie Vogue. Hier heb ik veel verschillende vakken kunnen volgen en na de afronding vond ik het dan ook moeilijk om een specifieke richting te kiezen, ik vind zoveel dingen leuk om te doen! Voor mijzelf beginnen stond in ieder geval hoog op mijn lijstje. Met veel plezier werk ik dus nu aan mijn eigen producten. Daarnaast doe ik ook nog verschillende fotografie- en vormgevingsklussen voor anderen.

.

foto 3, draad en spijker _ Roosmarijn Knijnenburg

.

Wat is het eerste ontwerp waar je erg trots op bent?

De fotoshoot voor mijn eindexamen van de Akademie. Met als thema New Nomads heb ik in het prachtig strakke gebouw van het Korzo theater in Den Haag foto’s gemaakt. Het model droeg fraai gekleurde kledingstukken, die mijn oma in de 60-er jaren maakte voor haar dochters, om aan te trekken naar het adelborstenbal. Deze kledingstukken contrasteren mooi met de strakke grijze en witte muren van de theaterfoyer. Dit contract tussen strakke witte achtergronden en verschillende gekleurde composities zie je vaak in mijn werk terugkomen. Zo ook bij de vogels; de witte achtergrond met de strakke kubus en de kleurrijke veren van de vogel.

 

.

foto 4, draad-en-spijker _ Roosmarijn Knijnenburg

.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn gedachten draaien soms overuren. Ik zie dingen op tv, in tijdschriften, shows, exposities, theater, natuur, vakantie, mensen.. inspiratie kan overal vandaan komen!

.

1421846499-IMG_7354

.

Welke ontwerper(s) inspireert/ inspireren jou?

Ik heb niet specifiek een ontwerper, maar vooral beginnende ondernemers inspireren mij. Het is mooi om te zien hoe iedereen via verschillende wegen op die plekken komt waar ze willen komen en hierbij de mooiste dingen maken. Maar ik kan ook geïnspireerd raken door mensen die totaal iets anders doen dan ik! Het is fijn om te zien hoe andere mensen met passie ergens aan hebben gewerkt.

.

Welke stijl kunnen we terug vinden in jouw huis?

Het liefst heb ik alles wit, gecombineerd met lichte houtsoorten. Het is een mengelmoes van design, kringloop en Ikea. Ik kan erg vrolijk worden van een mooi nieuw item waar ik dan een plekje voor kan zoeken of mijn zelf gekweekte avocado boompje. Kleur zie je terug in verse bloemen, een mooi plaid en ik ben nog steeds stapel verliefd op mijn ooms Perzische tapijt die ik van mijn ouders heb gehad. Daardoor krijgt het vele wit weer een warme huiselijke sfeer.

.foto 2, draad en spijker _ Roosmarijn Knijnenburg

.

Welke kleur past het beste bij jou?

WIT.. Oeps, dat is geen kleur. Ik denk dat er iedere dag wel een andere kleur mengt met het wit en zo bij mij past.

.

foto 1, draad en spijker _ Roosmarijn Knijnenburg

.

Waar zie je je zelf over 5 jaar staan?

Ik zou graag een meerjaren plan op willen zetten, maar ik weet uit ervaring dat mijn plannen zo kunnen veranderen. Maar wat ik nu voor ogen heb is dat ik creatief bezig blijf, een breder assortiment heb opgebouwd, op reis ben geweest, naast mijn eigen onderneming nog ergens anders in een leuk team werk en mijzelf blijf uitdagen om nieuwe dingen aan te pakken!

.

1417645077-IMG_7341

.

Dankjewel Roosmarijn voor je leuke verhaal en een klein kijkje in je leven.

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Roosmarijn Website of op haar Instagram

 

Liefs Sanne♡

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.