Mijn top vijf van de Dutch Design Week.

Hup hup vroeg uit de veertjes. Vandaag is de dag dat ik voor het eerst naar de Dutch Design Week ga. Al wel stiekem een beetje gekeken hoe het allemaal in zijn werking gaat, maar voor de rest wou ik me graag laten verrassen.

.

droomhome_dutch_design_week_eindhoven_designbeurs

.

Na een lange trein trip waren we dan eindelijk aan gekomen in Eindhoven. Op naar het VVV “gebouw” waar we ons toegangsbewijs haalde. Deze hoef je niet perse te kopen want je kunt ook gratis bezichtigingen nemen, maar ik had al wel een paar producten op instagram voorbij zien komen wat ik ook wel graag wou zien en dat was in een gebouw ( het Klokgebouw) waar je toch voor moest betalen. En wat ook handig was met een toegangsbewijs werd je rond gereden met de Dutch Design Week taxi’s die je naar elke locatie toe reed. Soms duurde het alleen even voordat er een taxi je kwam ophalen, maar het was wel fijn dat dit georganiseerd was.

Er waren heel veel plekken waar je heen kon gaan, het zijn er jammer genoeg teveel om het in één dag te bezichtigen. Dus we hebben keuze gemaakt. Wij zijn naar het Klokgebouw, Piet Hein Eek, Sectie C en naar het Veemgebouw geweest. Ik vind het moeilijk te zeggen welke locatie ik het inspirerends, want eigenlijk hadden ze dat allemaal wel op hun eigen manier.

.

 

.5

.

.

.

Hier een aantal foto’s wat ik bewonderd heb per locatie, voor een kleine indruk.  

Het Klokgebouw:

.

1

Ditte Trudslev Jensen

..

2

      Studio Silvia Knuppel

.

4

Alicja Patanowska

.

20

Designstudio Kranen/Gille

.

Piet Hein Eek:

.

21.

22.

Krafla

.

23.

Jetty van Wezel

.

9.

10.

Ontwerpduo

.

8.

7d.

Liekeland

.

Sectie C:

.

13.

.

Expositie

.

12.

Lies Arts

.

17.

16

Juliette Warmenhoven

.

11.

Laura Luisa Grebner

 

.

Veemgebouw :

.

18.

19.

15.

Studio Lenneke Wispelwey

.

25.

Roos Sanders

.

.

Weer thuis zijn aangekomen na een lange indrukwekkende dag, snel mijn bedje ingekropen en de volgende dag alle visite kaartjes op tafel gelegd. Mijn top vijf, phoe dat is nog eens een uitdaging. Ik heb zoveel mooie ontwerpen gezien. Maar na veel geschuif is het mij dan toch gelukt.

.

Hier komt hij dan:

.

Yolanda-Heintze_Tisch-find-your-roots_ganz_DSC6687

.

Zoals je misschien wel bent opgevallen, ik ben echt een planten liefhebster. En bij dit ontwerp kreeg ik echt fijne kriebels. Erg mooi hoe een plant verwerkt word in een tafel. Het leuke is de doorkijk die helemaal transparant is. Op deze manier kan je goed de wortelgroei zien.

static1.squarespace.com1( De foto’s zijn van Yolanda Heintze)

.

.

.

3 vazen vorm - Curious Vase - Mianne de Vries_500

.

 

CURIOUS-VASE-Hamer

 

Het leuke bij dit ontwerp is dat hij een beetje mysterieus is. Je zou de vaas voor altijd in zijn waarde kunnen laten, maar dan ontdek je ook nooit wat er achter de laatste laag verborgen zit. Want deze vaas bestaat uit verschillende lagen die je kapot kunt tippen, waardoor er weer een nieuwe vaas ontstaat.

.

.( De foto’s zijn van Mianne de Vries )

 

 

 

 

.

.

.

ddw_f182e3aa0c1b132a996acf9d88976759f_1.

ddw_f182e3aa0c1b132a996acf9d88976759f_4

Ik werd bewonderd door de puurheid van dit project. Op deze manier wou de ontwerpster de allerkleinste details van de natuur laten zien. Dit doet ze door de planten op het leer te persen.

( De foto’s zijn van Alegria van der Zande )

.

.

.

.

.

.

.

bubblevase02_43e4ecda7cdf71c67677ce36fb7984cc

.

Ik ben echt verliefd op de vorm van deze vaas. Een mooie eenvoudige basis met “zeepbellen” er op. Dit was de inspiratie voor deze vaas. Het leuke is dat deze zeepbellen niet plotseling uit elkaar spat maar dat ze altijd kunt bewonderen.

( De foto komt van Design Studio Jorine Oosterhoff)

.

.

.

Michal_Avraham_Chocolate_rocks-3

.

Michal_Avraham_Chocolate_rocks-1

 

Als chocolade liefhebster kan deze natuurlijk niet ontbreken. Het is zo mooi om te zien dat eten word omgezet in design.

Ik las dat er ook een verrassende vulling in de rocks zit. Dit heb ik jammer genoeg niet bewonderd. Maar dat maakt het voor mij niet minder bijzonder.

( Deze foto’s zijn van Michal Avraham )

 


 

 

.

.

 

.

.

(Jammer genoeg kon ik niet echt mooie foto’s maken tijdens de Dutch Design Week, want de verlichting zat mij in de weg. Vandaar dat ik veel foto’s heb gebruikt van de ontwerpers zelf.)

.

.

Dat was mijn top vijf, welke vind jij inspirerend?

.

Een hele mooie avond!

 

Liefs Sanne♡

 

 

 

 

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Hopelijk lukt het mij nog dit jaar de ddw te bezoeken. Vind het daar altijd zo inspirerend, alleen jammer dat het eigenlijk altijd te veel is om in 1 dag te bezoeken. Zelf bezoek ik ook graag de Design Academy, maar ik denk dat het evenement wel steeds meer richting Strijp opschuift.