Het vragenuurtje met It’s me, Cocorosie

In deze rubriek geef ik jullie om de 2 weken een kijkje in het leven van verschillende ontwerpers, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

.

Deze week praat ik met: Nicky Dhauwe

.

static1.squarespace.com

 .

Zou je wat over je zelf kunnen vertellen?

Mijn naam is Nicky Dhauwe, ik ben 24 jaar oud en ik woon in een klein dorpje ergens in Oost-Vlaanderen. De kunstwereld lag al vrij snel nauw aan mijn hart. Op mijn 15e heb ik besloten om in het kunstonderwijs te stappen. Daar heb ik Toegepaste Beeldende Kunst gevolgd en nadien heb ik een opleiding regentaat Plastische Opvoeding en Project Kunstvakken gevold. Naast de liefde voor de kunst heb ik er ook de liefde voor de stad Gent gevonden.
Ik hou van mooie papierwaren en snuister graag rond op fijne webshops om leuke dingen te scoren en zelfs inspiratie op te doen. Momenteel vul ik mijn dagen met het naar op zoek gaan naar een boeiende job binnen de creatieve sfeer die ik kan combineren met het maken van mijn eigen illustraties en het bijhouden van mijn blog. Het blijkt niet zon makkelijke opgave te zijn maar ik ben er zeker van dat er vroeg of laat iets leuks uit de bus zal vallen. En nu heb ik dan ook wat extra tijd om heel goed uit te dokteren wat ik nu precies met mijn illustraties wil doen en welke van mijn dromen ik kan waarmaken.

.

Nicky-8695.

.

Welke wegen heb je bewandeld tot waar je nu bent gekomen?

Na mijn studies ben ik met een vriendin een halfjaar rondgetrokken door Australië. Dat heeft me mede gevormd tot wie ik nu ben. Ik ben er een stuk zelfstandiger door geworden en ik luister nu ook wat vaker naar mezelf. Ik ben een echt gevoelsmens en laat me er heel vaak door leiden. Vroeger was ik daar heel onzeker over maar nu weet ik dat ik dat best wat meer mag volgen.
Na de reis ben ik gestart als opvoeder bij volwassenen met een mentale beperking. Iets wat ik eigenlijk heel graag deed en ik voelde me ook heel goed in het team en bij de mensen rondom mij. Maar na een tijdje begon het toch te knagen dat ik niet meer zo creatief bezig was zoals ik wou. Ik besloot de boeg om te gooien en richtte me weer op het onderwijs. Het is echter een heel moeilijke zoektocht maar naast het zoeken naar een job had ik extra tijd om terug te gaan tekenen. Ik besefte dat ik het heel erg had gemist. Ondertussen leerde ik ook mijn vriend, Jeroen kennen. Eigenlijk is het dankzij hem dat ik de stap heb genomen om met mijn illustraties naar buiten te komen. Ik maakte wat meer werken, deelde het op instagram en wonder boven wonder vonden mensen het de moeite waard om me te volgen. Het gaf me een grote boost om er mee verder te gaan.

Een vijf-tal maanden geleden startte ik met de opbouw van een eigen website met de hulp van Jeroen, die grafisch vormgever is en nu alle technische snufjes voor zich neemt.
Het is een verzamelplaats geworden waar ik enerzijds mijn illustraties onderbreng en anderzijds een blog bijhoud over de dingen die ik leuk vind. Dat gaat meestal over leuke webshops, mensen die zelf iets ontwerpen, leuke plekjes om te eten/drinken,heel uiteenlopend.

.

time.

Wat is het eerste ontwerp waar je erg trots op bent?

Het werk heet you feel like home.
Deze had ik gemaakt voor Jeroen, het is één van de allereerste illustraties toen ik nog geen enkele tekening had getoond aan het grote publiek en deze betekent heel wat voor mij. Het is de start van dit alles geweest!

.

hetvragenuurtjemet-1

.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Uit alledaagse dingen. Meestal komen de ideeën s avonds laat, net als ik wil gaan slapen. Ja hoor, heel vervelend als je eigenlijk heel moe bent. Maar dan stopt het echt niet in mijn hoofd en denk ik; ohja, dat ga ik morgen doen! Oh en dit misschien ook! Misschien kan ik dit ook doenMaar ik werk graag rond verschillende themas.. Zoals dieren, liefde, reizen, eten,..

Ook teken ik heel graag portretten. Vooral van mensen die iets leuks te vertellen hebben, met iets speciaals bezig zijn, iets specifieks ontwerpen,.. Mensen met een verhaal waar ik dan in mijn tekening een link naar probeer te leggen.

.

koninos+copySchermafbeelding+2015-05-20+om+13.34.55

 

 

 

 

 

 

coffee+sugar+and+milkwe+rock

.

 

 

 

 

 

 

Welke ontwerper(s) inspireert/ inspireren jou?

Toen ik in het middelbaar zat had ik altijd een grote bewondering voor mijn toenmalige leerkracht Kathy De Wit, en nu heb ik die nog steeds. Van een powerwoman gesproken! Mijn droom was om later ook zon goede leerkracht en illustrator te zijn. Nu ik wat meer in deze wereld ben terecht gekomen kijk ik ook met volle bewondering naar de illustraties van Ingrid Wuyster van Teken-Ing. Ook Marc Johns is voor mij een grote bron aan inspiratie. Maar als grote kunstgeschiedenis liefhebber heb ik uiteraard een hele grote bewondering voor de kunstenaars van vroeger. Als ik er dan echt een paar moet uitkiezen denk ik het eerst aan Frida Kahlo, Picasso en Alexander Calders portretten uit ijzerdraad.

.

oneinamellion

.

Welke stijl kunnen we terug vinden in jouw huis?

Momenteel woon ik nog thuis maar vandaag krijg ik samen met Jeroen de sleutel voor ons eigen plekje. Gelukkig hebben we beiden dezelfde stijl. We houden allebei van de industriële sfeer, veel licht en minimalisme is ons sleutelwoord. Met minimalisme zien we het dan niet als een grote ruimte met bitter weinig meubelen of zo maar we houden van design dat niet te veel details of aandacht vragen. En ik ben sowieso ook wel fan van mooie vrolijke kleurtjes dus die zullen later zeker in mijn werkplek aanwezig zijn.

.

Schermafbeelding+2015-06-24+om+19.05.18.

.

Welke kleur past het beste bij jou?

Sowieso het macaronroos! Hoewel ik het niet graag toegeef of het soms anders wil zien, ik ben een echte softie. Ook van het mintgroen ben ik grote fan. Deze kleuren combineer ik vaak met veel wit en grijs. Toch heb ik ook een zwak voor felle kleuren, maar om één of andere reden komen die zeer zelden in mijn werk tevoorschijn. En als ik een kleur moet kiezen die fysiek het meeste bij me past dan zal ik voor zwart moeten gaan. Ik draag het heel vaak en ik voel me er best goed in. Ik probeer het te combineren met leuke juwelen die de boel dan weer een beetje opfleuren.

 

.

spring+is+in+the+air

.

.

Waar zie je je zelf over 5 jaar staan?

Mijn grote droom is om van mijn hobby mijn beroep te maken. Starten als zelfstandige, een eigen webshop runnen, hiermee andere (beginnende) ontwerpers in de kijker zetten. En daarnaast ook illustreren in opdracht voor anderen / magazines / boeken /
En misschien op termijn zelfs workshops geven. (Het leerkracht zijn zal er nooit helemaal uitgaan denk ik!)

Dit alles zou ik graag willen realiseren vanuit een plek waar ik er de ruimte voor heb om dit te doen.
Een plek die inspireert en waar ik mensen kan ontvangen waar ze zich thuis voelen.

.

Hoe zou je Draad en Spijker uitbeelden in een tekening?

.

draenspi.

 

 

Dankjewel Nicky voor jullie leuke verhaal en een klein kijkje in je leven.

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Nicky Website of op haar Instagram

.

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.