Groen met kerst

.

Buiten de kerstboom om die bijna iedereen elk jaar mooi in de woonkamer laat pronken, is het ook super leuk om nog meer groen in huis aan te brengen om de kerstsfeer nog meer te versterken. Twee weken geleden ben ik al een beetje op zoek gegaan welke kamerplanten er erg goed passen bij de kerst.

En dit is mijn lijst kerst planten:

  • Kerstster
  • Hulst
  • Kamerden
  • Kamerconifeer
  • Helleborus
  • Mistletoe ( het is een halfparasiet die leeft op bomen, maar een tak in je woning betoverd je hele ruimte)

Je kunt je planten kopen bij verschillende tuincentrums of bij de lokale bloemenwinkel, maar door het slechte weer heb ik twee planten besteld bij Plantje.nl. Erg handig dat dit op een makkelijke en snelle manier kan. De planten die ik besteld heb zijn de kerstster en de kamerden, na 2 dagen werden de planten netjes bezorgt. Ik ben er echt super blij mee en wat zien ze er goed uit.

Nu de planten nog in een mooie pot planten. Zowiezo wou ik graag een gouden pot, dat geeft een mooie rijke uitstraling aan de plant. En ik heb een pot een klein metamorfose gegeven, door met een porseleinenstift verschillende lijnen en combinaties te maken op de pot.

kerstgroen2

 

En dan is de vraag wat is de mooiste balans om de planten neer te zetten. Voor alles kan je een plan maken dus ook een planten plan.

Hoe ga je te werk:

Maak een plattegrond van de ruimte waar je de planten en natuurlijk de kerstboom in wilt zetten.

Dit zou je allemaal netjes op schaal kunnen tekenen, maar dat is wel veel werk voor een klein plan zoals deze.

Ik heb mijn plattegrond even snel op de computer gemaakt.

plattegrond

Wanneer je deze klaar hebt, dan tel je je aantal “kerst” planten en dat aantal planten ga je in je plattegrond verwerken. Door deze uit te printen kun je makkelijk je “planten” schuiven over het papier, maar op de computer gaat het net zo makkelijk. Bij het schuiven moet je wel letten op de verschillende hoogtes, structuren en kleuren. Het is niet fijn als je bijvoorbeeld televisie wilt kijken dat er een hoge plant voor je zicht staat, waardoor je het beeld bijna niet meer kunt zien.

Hier is mijn kerst planten plan:

plattegrondgreenEr staan een aantal streepjes in de groene cirkels, elke cirkel is een plant.

  1.  kerstster
  2. kamerden
  3. kerstboom
  4. kamerconiferen

Buiten deze “kerst” planten heb ik ook de “gewone” planten nog in de woonkamer staan. Hier uit moet ik een keuze maken om ze tijdelijk een ander plekje te geven, anders word het één groene kerst jungle.

Wanneer je de planten hebt staan is het tijd om de woonkamer nog verder aan te kleden met woondecoraties. Hier zou je ook een plan van kunnen maken, maar dit stukje doe ik fijn op gevoel met vrolijke kerstmuziek aan. Vooral het nummer “All i want for christmas is you” zing ik elk jaar weer lekker hard mee.

 

kerstgroen3kerstgroen1

 

 

 

 

 

 

 

 

Hopelijk heb ik je weer wat verder kunnen helpen met het aanbrengen van kerst groen in je interieur.

Welke plant vind jij het meest bij de kerst horen op de kerstboom na?

Een fijne avond.

Liefs Sanne♡

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.