DIY: Papieren sneeuwvlok hangers

 

Papieren sneeuwvlokken een musthave voor de kerst dit jaar. Je kunt ze overal in de winkels vinden en ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.

Ze geven een lieve sprankeling tussen al je andere kerst decoraties.

Het leuke is dat je er heel veel varianten er op kunt maken. Zelf ben ik ook aan de slag geweest om mijn eigen sneeuwvlok te maken. En tot mijn grote verbazing ging het erg makkelijk met een mooi en snel resultaat. Dat is wel erg fijn als je er een aantal van moet maken voor bijvoorbeeld in de kerstboom.

En dit is hem geworden

sneeuw1Wat heb je nodig:

 • Eén vel A4 papier
 • Schaar
 • Lijm
 • Draad
 • Potlood of pen

 

Hoe ga je te werk:

Je pakt één vel A4 papier en vouwt er een soort trappetje van. Zie foto hier onder.

1

Daarna maak je een vouw in het midden en in die vouw knoop je het draad er aan vast.

2

Wanneer het draad goed vast zit aan het papier, dan bedenk je een patroon voor je sneeuwvlok. Je zou ook mijn patroon kunnen gebruiken, die zie je onder op deze foto. Deze teken je boven en onder de draad.

3

Dan is het tijd om de schaar te gebruiken. Knip het patroon uit het papier.

4

Wanneer je dit gedaan hebt, komen we alweer aan bij de laatste stap. Trek aan beide kanten het papier open en lijm de zijdes die tegen elkaar aankomen tegen elkaar aan. En tada de sneeuwvlok is ontstaan.

5

 

Tijdens het inspiratie opdoen voor de sneeuwvlok, ben ik ook hele mooie patronen tegen gekomen, in ongeveer de sfeer als de sneeuwvlokken. Dit kwam ik tegen op de website van Minieco.

De link van de patronen staan onder de foto.

 

sneeuwvlokLink > sneeuwvlok

sterLink > Ster klein / ster groot

(Sorry voor de onscherpe foto’s, maar het donkere weer liet het niet echt toe om de foto’s er mooi uit te laten komen.)

 

Welke sneeuwvlok of ster zou jij maken?

 

Veel veel plezier met het maken van de sneeuwvlokken.

Liefs Sanne♡

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Wat lief, dank je wel Astrid.
   Nee het weer wilt niet echt mee werken, vooral wanneer ik foto’s wil maken ;).

   Ik ben benieuwd!

   Een mooie avond!

   Liefs Sanne♡

  • Echt waar, wat ontzettend leuk Anniek!

   Zou je het leuk vinden om er een foto van te maken en naar me toe kunnen mailen of mij ergens in te te noemen, dat ik het terug kan zien?
   Ik ben wel heel erg benieuwd naar het resultaat. Leuk leuk :D.

   Liefs Sanne♡

 • Ik heb net de sneeuwster gemaakt,had er niet aan gedacht om beiden kanten hetzelfde uit te knippen maar echt storen doet het niet 😉 nu heb ik de sterren af geprint om uit te knippen en ga eens proberen of ik ze geplooid krijg.Is er misschien een uitleg bij?Ga eens uitzoeken of ik het op de site vind.Bedankt voor de link,hé!