DIY: Hanger houder

Kerstballen, papieren sneeuwvlokken, mooie kersthangers, slingers, sfeer volle lichtjes en misschien nog wel veel meer. Ze gaan allemaal de lekker geurende kerstboom in. Klaar om je ruimte liefde en sfeer te geven. Hoe leuk is het om je kerstversiering nog een podium te geven, maar dan door middel van een houder.

Het klinkt een beetje duf, maar je kunt hem overal neerzetten (dus makkelijk te verplaatsen) en versieren totdat je er verliefd op word.

En dit gaat hem worden.

houder5

 

Wat heb je nodig:

  • 4 x Messing kniestukken (maat 22)
  • Houten stok, de lengtes, de lengtes kan je zelf bepalen (dikte 2 cm)
  • Secondelijm
  • Zaag (of je laat je houten stok zagen bij de bouwmarkt, dan heb je deze niet nodig.)

Hoe ga je te werk:

Eigenlijk is het super makkelijk, je bepaalt de breedte( één keer) en de hoogte (twee keer) + nog twee korte staande. Deze laat je uitzagen of zaag je zelf af. En dan is het tijd om de messing knie stukjes aan het hout te lijmen, totdat je het resultaat krijgt als deze foto hieronder.

houder3

Daarna laat je de houder drogen op bijvoorbeeld oude kranten. Tada en klaar is hij. Tijd om om je kerstversiering tevoorschijn te halen en je los te laten gaan op je hanger houder.

Ik heb hem versiert met mooie gouden en marmer look kristal hangers, die je zelf kunt maken uit een mal van de Krantenkapper. Deze heb ik gecombineerd met wollen draden die ik over de houder gedrapeerd heb. Eenvoudig, maar het geeft wel een extra beleving.

houder4

Weet je al een leuk plekje waar je deze houder zou willen plaatsten?

Een hele mooie avond.

 

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.