Kerstboom 2015

Sinterklaas met zijn pieten hebben weer hun slaapspullen in gepakt en op de stoomboot gestapt. Op naar het mooie Spanje. Dat is voor mij alle reden om dan gelijk de kerstboom in huis te nemen. Gisteren nog even een mooie boom gekocht. Ik was verbaast hoe snel we deze hadden gevonden. Soms sta ik wel een uur te spitten om een mooie boom te vinden, een beetje te precies af en toe.

Maar dit jaar kwam het gezegde drie keer een scheepsrecht echt van pas. Hoe fijn. Gisteren de kerstboom al wel gelijk uit de verpakking gehaald en op de houder gezet. Even een nachtje van de frisse lucht genieten voordat hij warm binnen komt te staan.

Mijn vriend maakte me al vroeg wakker, hij wou nog heel graag samen met mij de kerstboom optuigen voordat hij weer naar het werk moest. Dus met half slapende oogjes de boom naar binnen gehaald. Welkom mooi boompje, we zullen je versieren, bewonderen, genieten van al je fijne geuren en uit eindelijk verliefd op je worden.

Als eerst alle kerstverlichting te voorschijn halen en inderdaad het maakt niks uit hoe netjes je het de vorige kerst in de verpakking hebt gedaan, maar de verlichting zit altijd in de knoop. Erg blij wanneer ze ready zijn voor de boom.

Een kleine tip van het plaatsen van de kerstverlichting: Ik zie heel vaak kerstbomen voorbij komen die aan de buitenste takken alleen verlicht zijn. Maar met een kerstboom is het juist zo leuk om met de diepte te werken. Wanneer je lichtjes op de buitenste takken, maar ook in de kerstboom drapeert krijgt hij veel meer een diepte op een speelse manier. Zo word je boom helemaal verlicht waardoor je er nog meer van kunt genieten.

Wanneer de verlichting er in zit is het tijd om lekker de kerstnummers op te zetten en je kerst decoratie voor de boom erbij te halen. Het is tijd dat alles er in mag. Ik vind het zelf fijner werken, als je een slinger hebt, deze eerst te plaatsten en daarna de rest van de decoraties.

Zelf heb ik dit jaar een aantal hangers zelf gemaakt, zoals de sneeuwvlokken waar ik al eerder over heb geblogt, de marmeren look kristallen en ik heb witte kerstballen opgepimpt. Dit heb ik gedaan met een zwarte glass and porcelain pen. Zie onderste foto. Eenvoudig, maar door de subtiele “print” geeft het toch meer spanning in je boom tussen alle neutrale hangers.

kerstbal1zwartwit

Doordat je zelf je hangers maakt krijgt je boom een persoonlijke touche. En hij zal nooit het zelfde worden dan een andere versierde boom ;).

Na drie uur druk de kerstboom op tuigen was hij dan eindelijk kaar. Op één decoratie na. Inderdaad de piek. Best wel een speciaal moment, omdat ik nooit echt met piek werkte. Misschien ligt het er aan dat ik ouder word, maar de piek begin ik steeds meer te waarderen in de vorm van (verliefd) vlindertjes. Dus dit jaar een piek.

En nu is hij dan echt af. Tijd om hem in al zijn sprankeling te bewonderen.

kerstboom

kerstboom4

kerstboom2

 

Staat de kerstboom al bij jouw in huis?

Een hele mooie avond!

 

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Dank je wel Anniek.
   Het was ook erg leuk om te doen. Jammer dat het maar 1 keer in het jaar is ;).

   Heb jij de kerstboom al staan?

   Liefs Sanne♡

   • Jazeker! Die van ons staat al een tijdje 😉
    1. Omdat ik het deze tijd te druk heb om hem op te zetten.
    2. Ik hou ee ook zo van, dus ach waarom ook niet :p
    Die van ons is wit, koper en lichtblauw gekleurd 🙂

 • Ik heb daar net de kerstboom gezet,heel simpel matte en blinkende goudkleurige ballen en zelf gemaakte engeltjes van pasta die ook goud gespoten zijn…ze zijn al 20 jaar oud!!Ben er nog fier op 😉

  • Wat leuk Carla, je bent helemaal in de trend kleur gegaan van deze kerst :D! Eenvoud is ook erg mooi en vooral wanneer je zelf gemaakte hangers hebt van vroeger. Dan komen ze nog beter naar voren.

   Leuk!

   Liefs Sanne♡

  • Dank je wel Machteld, voor je lieve compliment :D!
   Het is ook altijd een feest om de boom weer op te tuigen.

   Een mooie dag vandaag!

   Liefs Sanne♡

 • Het is inderdaad een prachtige boom geworden. En hoe leuk is het om ornamenten in je boom te hebben hangen die niemand anders heeft! Ga ook maar snel mijn boompje verder af versieren 🙂

  • Dank je wel voor het lieve compliment :D!

   Ja inderdaad Astrid en het maakt je boom ook veel persoonlijker, waardoor je er misschien nog iets trotser op word. Ik ben benieuwd! hij zal vast en zeker erg mooi worden.

   Een mooie dag vandaag.

   Liefs Sanne♡

 • Hele mooie boom. Ik plaats de lichtjes ook altijd diep en ook aan de achterkant van de boom, die tegen de muur staat. Zo is het daar ook verlicht.
  Hier staat de boom nog niet, ik ben nooit zo vroeg hahahah.