Hoe was het jaar 2015

Het einde van het jaar is nabij, we kijken terug hoe het jaar is geweest. Hebben we ons aan onze goede voornemens gehouden of was het het maar voor even?

Ik kan je vertellen dat ik niet doe aan goede voornemens, hoe leuk en goed het ook is wanneer je het volhoud, maar dat lukt mij jammer genoeg niet. Er is veel gebeurd in dit jaar, niet alleen voor ons allemaal met verschillende aanslagen, ook in mijn privéleven. Ik doe hier niet vaak mijn boek over open, maar voor één keer deel ik het via mijn blog met jouw.

Er waren jammer genoeg niet veel lichtpuntjes voor mij in 2015.

Ik loop al een aantal jaar met erge vermoeidheid en pijn klachten die steeds maar erger worden. Ben overal op gecontroleerd en er kwamen ook dingen uit waarvoor ik geholpen werd, alleen de vermoeidheid en de pijnklachten gingen maar niet weg. Begin dit jaar heb ik ook nog een depressie op gelopen, doordat je maar overal maar mee door gaat en loopt. Waardoor je tandvlees op een gegevend moment weg is gesleten en je niet meer weet wat je kunt doen. Op het werk heb ik aangegeven hoe ik me voelde, waar ik voor mijn gevoel totaal niet werd begrepen en weinig aan mijn klachten kon worden gedaan. Dus kwam ik voor even in de ziektewet maar moest het al heel snel al weer opbouwen. Maar mijn lichaam, maar ook geest konden niet meer, kon niks meer onthouden en ik kon soms zomaar opeens neer vallen gecombineerd met de vermoeidheid en pijn. Het was niet te doen.

Een vriendin van mij heeft de ziekte fibromyalgie en we hadden het er zo over wat zij voelde en wat ik voelde en eigenlijk kwam heel veel dingen overheen. Ben daarna weer naar de dokter geweest en hij had me doorgestuurd naar het ziekenhuis. Nog een keer een bloedonderzoek (dat is al niet mijn grootste hobby..), zo konden ze uit sluiten of dat ik niet geen andere ziektes had. Maar nee ik was kern gezond volgens deze onderzoek. Een week later weer naar het ziekenhuis en daar kwam uit dat ik ook fibromyalgie heb. ( Fibromyalgie betekent eigenlijk letterlijk pijn in het bindweefsel en de spieren. Het wordt ook wel weke delen reuma genoemd. En jammer genoeg is het chronische, je kunt soms goede momenten hebben, maar ook hele slechte momenten.

Toen ik de uitslag hoorde was ik aan de ene kant wel blij om te horen wat de pijn en vermoeidheid veroorzaakt, maar ook erg lastig omdat het nog geen erkende ziekte is en ze hebben er geen medicatie voor (niet wat voor mij helpt).

Na dat ik de uitslag binnen had van het ziekenhuis, begreep de arbo arts mij ook beter (omdat je niet kunt zien dat je die ziekte hebt) en  nu zit ik vanaf ongeveer oktober thuis, wel ga ik naar de psycholoog waarbij ik flink aan me zelf werk. Dus het was een jaar met veel stress en doorzettingsvermogen. En ik baal er erg van dat ik veel kilo’s ben aangekomen in de afgelopen jaren, maar wat mijn psycholoog zegt, heb je zelf lief. Wat natuurlijk makkelijker gezegd is als gedaan, hier word nog hard aan gewerkt.

 

 

Wat ik wel ontzettend leuk vond/ vind is dat ik het bloggen heb op gepakt. Hier haal ik veel energie uit, ook al kost het me soms ook veel energie, maar nieuwe design vinden, met het interieur bezig zijn en als ik leuke of lieve reacties lees, dat doet het mij wel erg goed.

Dus mijn hoogtepunt is eigenlijk het bloggen (waar ik hopelijk in de toekomst mijn werk van kan gaan maken) en het ShowUp event. Waar je veel designers ontmoet en de verhalen achter een ontwerp ontdekt, buiten de ontwerpers ben ik er ook een aantal mede blogcollega’s tegengekomen. Ontzettend leuk! Het was echt een dag om naar terug te kijken en kan niet wachten om naar de volgende te gaan in februari.

Ik kan wel zeggen dat Draad en Spijker en natuurlijk mijn vriend Ronald mij door dit jaar heen hebben geholpen om toch nog een beetje te genieten. Einde van dit jaar merk ik wel dat het in mijn hoofd (om het zo maar even te noemen 😉 ) steeds wat beter met mij gaat, alleen mijn lichaam is een ander verhaal. Ik hoop dat ik daar meer balans in kan vinden.

Eén ding weet ik zeker 2016 word een jaar met veranderingen. En verder ga ik door met het ontwikkelen van mezelf en hoop ik de blog nog beter gestroomlijnder te kunnen maken. Voor de rest laat ik me net als elk jaar me weer verrassen wat er op mijn pad zal komen. Omdat je eigenlijk weinig dingen in je leven kunt plannen.

Ik hoop dat we met z’n allen wat liever voor elkaar kunnen zijn. Elkaar wat meer kunnen helpen, luister eens wat beter naar een ander en oordeel niet gelijk over iemand anders. Kijk eens wat vaker om je heen, dan alleen maar in de drukte mee te varen. Dan zul je zien dat 2016 een mooier jaar zal worden, met meer hoop en vertrouwen.

 

Een mooi, gezond en goed uiteinde lieve lezers.

En de beste wensen voor het nieuwe jaar.

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Dank je wel Alet voor je lieve woorden!
   Ik weet dat het er altijd zal zijn, maar hoop inderdaad dat het wat beter zal gaan.

   Het is een beetje laat maar ik wens jouw ook een mooie liefdevol 2016 toe.

   Liefs Sanne♡

 • Hi Sanne,

  Ik ken jouw probleem, in onze familie zijn er ook een paar gevallen bekend waaronder ik.
  Zelf ben ik destijds naar het ziekenhuis in Meppel gegaan waar een arts zit die hier onderzoeken in doet en ook meerdere experimenten. Kan hem ten zeerste aanraden als je zelf geen raad meer weet wat je moet doen.

  Je hebt inderdaad zware en lichte dagen, dagen waarin je zo moe bent dat je niks kan en wil doen, je geest speelt daarentegen parten net zolang tot je je schuldig voelt omdat je niks kan doen en daarna komen de depressies.

  Het wordt beter, echt waar. Jezelf leren accepteren en hierbij ook je gebreken leren accepteren hoort erbij, dat komt allemaal vanzelf, echt waar.

  Als je iemand nodig hebt waarmee je wilt praten buiten je vriendengroep om mag je mij altijd mailen.

  Veel succes en gezondheid gewenst voor 2016!

  • Wat lief dat je je verhaal met mij wou delen Jessica.
   En voor je goede raad!
   Ik hou Meppel in mijn gedachten, als het nog erger word dan dit.

   Jij ook een mooi liefdevol 2016, met minder pijn!

   Liefs Sanne ♡

 • Lieve Sanne,eerst en vooral knap van je om dit met ons te delen.Ik hoop voor je dat 2016 verbetering brengt voor je gezondheid en dat je samen met je vriend kan genieten van de momenten dat je je goed/beter voelt.Jouw blog vind ik al heel super knap in elkaar gestoken.Succes met wat je ook maar op je weg mag vinden x Carla

  • Wat super lief Carla, voor de mooie woorden.
   Dat geeft een mooi momentje op de dag.
   Dank je wel.
   Ik ben nu bezig om te kijken naar vaste rubrieken om wekelijks of om de week terug te laten komen. Dat zal je van zelf wel voorbij zien komen 😉 .

   Een hele mooie dag vandaag!

   Liefs Sanne♡

  • Wat super lief Ageeth, dank je wel voor je mooie woorden!

   Ik ga zeker me best doen om je mooie dingen te laten zien! Ben nu bezig om vaste rubrieken terug te laten komen, en wil graag diy’s voor kinderen ook toevoegen aan mijn blog. En elke week te laten weten wat ik heb gedaan die week en hoe het was. Om iets meer van mijn privé leven te delen.

   Er is genoeg op programma.

   Een hele mooie dag vandaag en voor jou jouw wens ik je ook een mooi liefde vol 2016 toe!

   Liefs Sanne♡

 • En dan is er 2016….een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden en kansen. Een jaar om te leren omgaan met je ziekte en de draad (en spijkers) weer op te pakken! Maak er een mooi en creatief jaar van. Je hebt veel zelf in de hand en wat niet gaat, dat gaat dan maar niet 🙂 #frustratieisnegatieveenergie

 • Dank je wel Birgit voor je lieve reactie!

  Dit jaar voelt ieder geval wel positiever dan vorig jaar. Dus ik laat het op me af komen. Ga vooral door met de dingen die ik leuk vind en hoop de te houden!

  Liefs Sanne♡