Ik wil even wat met je delen.

Ik wil het thuis wat vrolijker maken met verschillende bol soorten. Zin in kleur en heerlijke bloem geuren. Jammer genoeg zijn er niet tot weinig winkels hier in Emmen die bijzondere soorten verkopen (wat ik super jammer vind, ik heb zelf een aantal jaren geleden in Amsterdam bij een exclusieve bloemenzaak gewerkt. Die verkochten zulke mooie/ bijzondere bloemen en planten).

Vandaar dat ik eigenlijk wel minstens 2 keer in de maand naar de Intratuin ga. Zo ook vandaag dus. Daar heb ik een paar Hyacinten bollen gekocht en een Fritillaria. Dus ik was al in de zevende hemel. Toen liep ik nog even langs de kamerplanten afdeling en daar viel een mooi klein plantje mij op. Ik heb de opleiding Bloem & Design gevolgd en uit eindelijk ook mij diploma in Alkmaar gehaald, maar dit plantje had ik nog nooit gezien. Als basis heeft het donkere bladeren en met zachte paarse haartjes op het blad en de stam, het geeft z’n mooi effect. Ik was verkocht. Het plantje heet Gynura ‘Purple Passio’ en in het Nederlands Fluweelblad, wat zeker een passende naam is. Dus je begrijpt dat ik met een brede glimlach de winkel uit liep.

plant2plant4

Thuis gelijk een mooi/ eenvoud potje er bij gezocht. Een licht blauwe kleur. Normaal gesproken zal ik zelf die kleuren niet zo snel samen voegen, maar vind het wel erg bijzonder staan, het plantje spat er uit. Ik kan ook niet wachten totdat ik voldoende licht blauw en licht roze tinten heb, zodat ik de hele kamer kan om toveren naar een pastel lente gevoel. Maar ik heb nog even de tijd, langzaam aan worden de kleuren al toegevoegd. Dat ten zijde. Op internet ben ik even opzoek gegaan naar het plantje en ik las daar een leuk weetje. Hoe meer hij in het zonlicht staat hoe paarser de bladeren worden. Dus het plantje krijgt een mooi licht plekje. Ik ben benieuwd. En omdat ik het plantje zo bijzonder vind wou ik hem even met je delen.

plant5plant3plant1

Een heel mooi weekend.

Liefs Sanne♡

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.