DIY: Bloembol aankleden

In de woonkamer ben ik alles al aan het restylen, naar vrolijke lieve kleurtje. Iets in mij roept heel erg hard: LENTE. Dit kun je met kleurrijke accessoires doen, maar toch ontbreekt er dan net die klik. Inderdaad er is geen lente zonder bloembolletjes. Deze zijn al erg mooi van zich zelf, maar je kunt er ook meer leuke dingen mee doen.

Wanneer het bloemetje nog niet is ontwaakt uit zijn bol, geeft hij nog niet zoveel kleur. Maar wanneer je wat doet met het bolletje geeft hij de hele bloei periode een mooie sprankeling. En het leuke is, die sprankeling heb je snel en makkelijk gegeven, door het bolletje te om wikkelen met wol.

bloembol1

Wat heb je nodig:

 • Een mooie bloembol naar keuze ( ik heb de Hyacint gebruikt)
 • Wol/ garen/ draad
 • Schaar
 • Water
 • handoek

 

Zo ga je te werk

Stap 1

Haal het bolletje uit het bakje en haal al het aarde en wortels weg. Het bolletje heeft genoeg voeding in zich zitten, dus wees niet bang, je mooie bloem komt zeker uit. Wanneer je dit hebt gedaan maak je de bol schoon, dit doen je onder de kraan met gewoon koud water. Haal ook de eerste ring van het bolletje er af, totdat je een mooie witte bol hebt en droog deze goed af.

bloembol6

Stap 2

Wanneer de bol droog is pak je de wol/ garen/ draad (naar keuze) en leg je het draad op de bol wikkel een paar keer om het begin draad zodat deze vast zit. Daarna wikkel je net zo lang totdat je vind dat je bol klaar is. Ik heb het zelf met een paar kleuren gedaan om meer diepte te krijgen. En het geeft een speels effect.

bloembol7

Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om één kleur te gebruiken. Leg je uiteinde vast met een knoopje of je kunt het ook met een spelt vast zetten. En tada daar is je aangeklede bloem bol.

 

bloembol5

Tijd om hem een mooi plekje te geven in je ruimte.

bloembol3bloembol4

Ben je ook al zo toe aan de lente en de bloembollen?

Een mooie avond!

 

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Hoi, dat ziet er leuk uit. Ga ik zeker ook eens maken voor in huis.
  heb nog wel een vraagje
  heeft de bol ook geen water meer nodig of dat nog wel ?
  Gr ellie

  • Hallo Ellie,

   Dank je wel voor je complimentje. Wat leuk dat je hem ook gaat maken.

   Een Hyacintenbol groeit heel goed zonder water. Dit komt omdat er genoeg voeding in de bol zit. Het enige is wel dat de Hyacint korte blijft. En wanneer je hem wel water zou geven dan groeit hij langer.

   Ik ben benieuwd naar je eindresultaat.
   Veel crea plezier.

   Liefs Sanne❤

 • Ik kan niet tegen hyacinten en wil dus graag andere bolletjes gebruikeb.en hoe zit dat dan met andere soorten bolletjes en water. zoals blauwe druifjes en narcissen. Geldt daar hetzelfde voor als voor de hyacint

  • Ho wat jammer Tineke.
   Deze DIY kan je eigenlijk met alle bolletjes uitvoeren. Alleen bij de kleine soorten zoals de blauwe druifjes, krokussen, word het wel erg lastig om te wikkelen, omdat ze wel erg klein zijn. Dan zou je bijvoorbeeld het plastic potje kunnen wikkelen met wol.
   Maar elk bolletje heeft genoeg voeding in zich om een keer tot bloei te komen.

   Hopelijk heb ik je vraag zo goed beantwoord en wanneer je nog een vraag er over hebt, stel hem gerust.

   Liefs Sanne