Het vragenuurtje met Birgitt Olislagers

LIn deze rubriek geef ik jullie om de 2 weken een kijkje in het leven van verschillende ontwerpers, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

Deze week praat ik met: Olislagers Design

olislagerslogo

Zou je wat over je zelf kunnen vertellen?

Hallo! Mijn naam is Birgitt, ik ben 24. Ik studeer aan het Amsterdam Fashion Institute en begin na de zomer met afstuderen. Ik ben eigenlijk altijd al creatief geweest, van tekenen tot bakken, ik ben gelukkig als ik iets maak. Tijdens mijn studie heb ik mijn passie voor illustreren ontdekt, omdat ik hier graag iets mee wilde doen heb ik mijn bedrijf Olislagers opgericht.

olislagersportret

Welke wegen heb je bewandeld tot waar je nu bent gekomen?

Voor een schoolopdracht heb ik experimentele textiele gemaakt, toen ik deze wilde presenteren kwam ik op de borduurring. Het zag er zo leuk uit dat ik ze aan de muur gehangen heb en hier is het idee voor mijn illustraties in borduurringen ontstaan. Op een dag heb ik besloten het gewoon te doen, ik heb een collectie gemaakt en ben langs winkels gegaan en heb daar gevraagd wat ze ervan vonden. Het moment dat je een winkel binnenstapt om je werk te laten zien is ontzettend spannend, maar elke leuke en enthousiaste reactie voelt als een overwinning.

IMG_8075

Wat is het eerste ontwerp waar je erg trots op bent?

Ooh dat is moeilijk, ik ben in eerste instantie vaak een beetje onzeker over mijn werk omdat ik als maker geen objectieve mening heb. Nu ik meer naar buiten treed en merk dat mensen mijn werk ook echt willen hebben is het makkelijker om trots te zijn.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Inspiratie kan overal vandaan komen. Ik kijk veel naar de natuur, maar ook naar architectuur, landschappen, kleuren of soms zelfs verhalen.

olislagersbloemen

Welke ontwerper(s) inspireert/ inspireren jou?

Ik hou van Scandinavisch design van o.a. HAY en George Jensen. Ik voel me aangetrokken door de prachtige materialen en bewonder de minimalistische vormgeving waarin functionaliteit niet uit het oog verloren wordt.

Welke stijl kunnen we terug vinden in jouw huis?

De inrichting van mijn huis is een beetje een mengelmoes van verschillende stijlen. Ik hou van contrasterende elementen in een interieur en vind het moeilijk om echt voor één stijl te gaan, mijn smaak verandert en ontwikkeld zich dus dat doet mijn huis ook.

 

IMG_7258

Welke kleur past het beste bij jou?

Hmmms, dat is een moeilijke vraag, ik denk niet dat ik voor één kleur kan kiezen. Door kleuren te combineren gaan ze leven, ik voel me meer aangetrokken tot een spannende combinatie dan een enkele kleur.

 

olislagersnieuw

 

Waar zie je je zelf over 5 jaar staan?

Over vijf jaar hoop ik te kunnen leven van mijn eigen bedrijf, misschien een winkel te hebben. Hoewel ik ook erg geïnteresseerd ben in een breed scala van verschillende creatieve beroepen. Gelukkig heb ik nog vijf jaar om het uit te zoeken.

olislagersportretfamilie

 

Binnenkijker bij Birgitt thuis.

olislagerhuis

 

Dank je wel Birgitt voor je leuke verhaal en een klein kijkje in je leven.

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Olislagers Design Website of op haar Instagram

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.