DIY: Papieren bergen

Buiten dat ik diy’s voor volwassenen poste op mijn blog, wil ik nu ook graag diy’s posten die je makkelijk samen met je kinderen kunt maken. Van leuke knutselwerkjes tot aan traktaties. En dit word inderdaad de eerste diy die je samen met je kinderen kunt gaan maken.

Ik ben al een tijdje fan van bergen. In het ‘echt’ zijn ze erg indrukwekkend om te zien, maar in voorwerpen geven ze een leuke knipoog in je interieur. Laatst had ik al een kussen berg gemaakt, geïnspireerd door Sloppopnl. Maar ik vind het leuk om ze nog een keer terug te laten komen, maar dit keer van papier. En ben daar dan ook mee aan de slag gegaan.

En hier is dan het eindresultaat.

berg4

Wat heb je nodig:

  • Iets steviger papier (kleur naar keuze)
  • Liniaal
  • Potlood
  • Schaar
  • Lijm

Hoe ga je te werk

Stap1

Maak een driehoek (dit word de basis van je berg). Het is leuk als je er meer maakt om verschillende hoogtes te hanteren, voor het speels effect.

berg1Stap 2

Knip je driehoek uit en pak een ander vel kleur papier. Knip hier een zigzag in, aan één kant. Dit word de top van sneeuw.

berg2Stap 3

Daarna doe je lijm op de ‘sneeuw top’ en plak je het op de basis berg.

berg3Stap 4

Nu is je berg bijna klaar, je hoeft alleen de berg even om te draaien zodat je ziet hoe de berglijnen lopen. Volg deze met je schaar en klaar is je berg.

berg7

Ik heb er zelf drie gemaakt en toegevoegd aan de woonkamer.

berg8berg6berg5

Op welke vormen ben jij op dit moment verliefd?

 

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.