DIY_Tak decoratie

De Pasen is achter de rug, tijd om alle paaseieren, konijnen en kuikentjes weer op te ruimen. Maar stiekem stond die paastak toch wel erg gezellig in huis, wat nu? Eigenlijk kan je dit heel gemakkelijk op lossen, want takken kan je het hele jaar in je huis decoreren. Dit geeft een speels effect in je interieur. Je kunt een tak kopen bij de bloemist, maar je kunt er ook één uit je tuin knippen. Buiten dat een tak al mooi van zichzelf is, is het ook erg leuk om er een kleine touche aan te geven, door deze te decoreren. En hier heb ik een leuke, snelle DIY voor.

Wat heb je nodig:

  • Verf stokjes (om mee te roeren)
  • Zaag
  • Schuurpapier
  • Draad/ touw
  • Boor + boortje drie
  • Verf

Stap 1

Zaag de verf stokjes in stukken (de lengte bepaal je naar eigen keuze) en schuur deze licht op. Zorg dat er geen splinters meer aan de zijkanten zitten.

takdecoratie5

Stap 2

Wanneer de stukjes hout geschuurd zijn is het tijd om een gaatje in het hout te boren. Dit doe je aan de bovenkant in het midden.Hier komt uiteindelijk het draad/ touw door heen om de decoratie op te kunnen hangen. Dus wanneer je draad dikker is dan boortje drie, neem dan een groter boortje.

takdecoratie4

Stap 3

Daarna zou je de stukjes hout nog kunnen gaan schilderen of bestempelen, maar dit is geheel wat je zelf mooi vind. Ik heb het wel beide gedaan, omdat je met kleur en vormen meer spanning in de tak kan creëren.

takdecoratie3

Stap 4

En als laatste is het tijd om je draad/ touw door het gaatje te rijgen, zodat je hem kunt ophangen in de tak. En klaar is je decoratie, tijd om ze een mooie plek te geven.

takdecoratie6takdecoratie2takdecoratie1

Vind je het ook een leuk eindresultaat geworden?

P.s. Misschien ook wel een leuk idee om voor je swapmaatje te maken.

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.