Het vragenuurtje met Spruitje

In deze rubriek geef ik jullie om de 2 weken een kijkje in het leven van verschillende ontwerpers, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

Deze week praat ik met: Spruitje

spruitje

Zou je wat over je zelf kunnen vertellen?

Ik ben Jonael, 26 jaar en wonende in Amsterdam samen met mijn vriendin en twee dochtertjes.
Ik ben in boerderijen opgegroeid; in Argentinië en Chili. Ik heb als kind heel veel in de natuur gespeeld, vooral in Chili. Wij hadden daar
een land van 50 hectare, waarvan 45 dicht bebost was. Ik ging wekelijks het bos in. Ik denk dat het daar is begonnen. Ik hou erg van planten, het zijn zeer complexe wezens die mij enorm fascineren.

1040133-copy1-1600x1200

Welke wegen heb je bewandeld tot waar je nu bent gekomen?

Ongeveer 5 jaar geleden begon ik met het kweken van spruitgroenten voor mijzelf en mijn vriendin, later ook kleinschalig voor horecabedrijven. De naam Spruitje kwam al snel op. Op een gegeven moment ontstond er in ‘het washok’ in ons kleine appartement een ware jungle van planten, groenten en vissen die samen een ecosysteem vormden. Helaas had ik na mijn verhuizing geen tuin, weinig zonlicht en geen washok meer. Ik ben opzoek gegaan naar alternatieven om toch met planten te werken. Dat ging steeds meer vormen aannemen. Ik ben mij gaan verdiepen in permacultuur. Het was toen dat ik doorhad, hier wil ik mijn werk van gaan maken.

Wat is het eerste ontwerp waar je erg trots op bent?

Ik ben op alles wat ik maak trots, zelfs de mislukte ontwerpen, omdat het een eigen leven leidt. Het is een beetje als kiezen tussen je kinderen. Dat is onmogelijk.
Wel probeer ik mijn ontwerpen steeds te vernieuwen, zodat het voor mijzelf ook interessant en uitdagend blijft.

E1A2132_portret_Mathijs_Hanenkamp-1600x1066

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Uit de natuur, dat moge duidelijk zijn.
Wat ik met de wereldjes wil laten zien, zijn de kleine landschapjes die tussen de stoeptegels, bakstenen en de op de grond van het bos leven. Je hoeft niet ver te reizen om betoverd te worden door wat de natuur te bieden heeft.

Welke ontwerper(s) inspireert/ inspireren jou?

Moeder Natuur, de beste die er is! Haha. Nee, ik heb geen favoriete ontwerper, ben er ook niet zo in thuis. Of toch; mijn broer, die grafisch ontwerper is en mij helpt met de vormgeving van een aantal van mijn ontwerpen en de website.

Welke stijl kunnen we terug vinden in jouw huis?

Alles is bij elkaar gesprokkeld, veel komt letterlijk van de straat. Ik vind het leuk om oude spullen te hergebruiken. Het is een huis waarin geleefd wordt, met veel kleur. Een klein beetje het gevoel van bij oma thuis en je dan verbazen over dat de koffie nog met de hand gemalen wordt. Want dat doen we hier!

_1040113 copy

Welke kleur past het beste bij jou?

Inkoppertje: GROEN! Heeft geen uitleg nodig, lijkt me.

Waar zie je je zelf over 5 jaar staan?

Mijn bedrijf staat dan op de kaart in Nederland en daarbuiten. Ik heb al wat verzoeken in het buitenland gekregen. Momenteel worden mijn producten ook in Belgie verkocht. Een eigen webshop zou leuk zijn, zodat ik het contact met de koper blijf houden.
Verder hoop ik geïnspireerd en verwonderd te blijven door alles om me heen!

J-SLA-Westerstraat-165-copy

Een kleine binnenkijker bij Jonael thuis:

_1040107 copy_1040103 copy _1040089 copy_1040075 copy

Dank je wel Jonael voor je leuke verhaal en een klein kijkje in je leven.

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Spruitje Website of op zijn Instagram

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.