Kwantum: Klaar voor een nieuwe tint in huis.

Een paar weken geleden kwam ik in gesprek met Kwantum en mocht ik een review schrijven over hun verfcollectie. In de winkel heb ik het wel eens zien staan, maar eigenlijk heb ik hier nog nooit mee geverfd.

Als je mijn blog volgt dan weet je dat we bezig zijn met het aanpassen van het woongedeelte, we hebben op de muren alleen maar wit en hier en daar een grid en een marmeren print. Maar toch miste we wat meer warmte in huis, maar wat wel subtiel verwerkt word in de ruimte. Dit kun je op heel veel manieren doen, maar wij hebben gekozen om de muur licht grijs te verven en dan uiteraard met de verf van Kwantum. Genaamd muurverf wow lichtgrijs. Een kleur of net een andere tint in je woonruimte, kan soms net voor een fijne spanning werken of wat styliste Marianne Luning wel eens mooi zegt, is dat de kleur als een soort warme deken je omarmd. En naar dat gevoel was ik naar op zoek. En ik wou het wel graag zacht en licht houden en wat makkelijk te combineren is met  allerlei kleuren. Aangezien ik nog al van veranderen hou is dat wel een een noodzakelijke toepassing, wanneer je niet steeds alle muren op nieuw wilt gaan schilderen. Vandaar dat we bij de kleur licht grijs uit kwamen. En wat ook wel erg fijn is, is dat de prijs ook mee viel. 2,5 liter kost € 15,-.

6_DSC_0242

De dag om aan de slag te gaan.

Deze dag was ik al vroeg opgestaan, ik had mijn verf kleding al die avond van te voren klaar gelegd dus ik kon zo in de kleren. Klaar om lekker te gaan verven. Alle hoekjes af getapet, het verf voor geroerd en in een bak gegoten. Tijd om met de kwast de randen de schilderen en daarna de overige vlakken te rollen. Ik schrok wel toen ik bezig was met het verven, de kleur sloeg erg donker uit en ik zag overal de banen van de roller op de muur zitten. Dus je begreep dat ik voor mijn gevoel mijn hard in mijn keel had zitten. Ik heb het eerst op laten drogen, om te kijken wat er dan zou gebeuren. En gelukkig de kleur trok naar mooi licht grijs en de rol strepen waren nergens meer te bekennen. Dus wanneer je gaat verven met deze verf, niks aan de hand, laat het drogen dan komt alles goed. De verf dekte bij mij niet op alle plekken in één keer, hier had ik al wel rekening mee gehouden met de aantal liters van het verf. Dus dat kwam helemaal goed. Ook wou ik graag de deur nog mee verven in de zelfde kleur van de muur, gelukkig heeft de Kwantum ook verf voor op hout en ook nog eens in de zelfde kleur als de muurverf. Zodat de deur mooi weg valt in de wand, waardoor het meer één geheel word.

Nu dat alles geverfd is geeft het inderdaad die warmte waar naar we naar op zoek waren. De licht grijze kleur nijgt wel een heel klein beetje naar een blauwige tint, maar ik vind het wel een mooie kleur en ben ik blij met het eindresultaat.

Voor en na afbeelding.

6_DSC_02446_DSC_0300

6_DSC_02986_DSC_03026_DSC_0316

Liefs Sanne ♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Lief dat je reageert.
   Ja het is inderdaad een mooie grijze kleur, hij neigt een beetje naar een blauw tint.
   En zo met de deur mee geverfd, valt hij mooi weg in het geheel.

   Liefs Sanne♡

  • Dank je wel voor je lieve complimentjes!
   Ja zo’n witte vlak van de deur is dan wel heel aanwezig, dit maakt het net wat rustiger en valt de deur mooi weg in het geheel.
   Leuk! Ik ben benieuwd.

   Jij ook een mooi weekend.

   Liefs Sanne♡