Het vragenuurtje met How About Frankie

In deze rubriek geef ik jullie om de 2 weken een kijkje in het leven van verschillende ontwerpers, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

Deze week praat ik met: How About Frankie

Schermafbeelding 2016-02-11 om 15.25.53-228x228

Zou je wat over je zelf kunnen vertellen?

Ik ben Mirelle, mama, partner van en designer. Maar eigenlijk vind ik de beschrijving

creative soul’ beter bij mij passen. Sinds december 2015 ben ik gestart met How about Frankie.

image

image(8)

Welke wegen hebben je bewandeld tot waar je nu bent gekomen?

Met een oma en moeder als coupeuse kon het bijna niet anders dan dat ik hier ook wat mee zou gaan doen. Designer wilde ik worden, op jonge leeftijd maakte ik zelfontworpen kleding voor mijn poppen en later voor mezelf. Een bijna logisch gevolg was dat ik de opleiding Textiel & Mode aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten ging volgen. Ik schreef mij in, was van harte welkom en toch besloot ik om het niet te doen. Als autodidact en eigenwijs (ik doe het op mijn eigen wijze) persoontje ging (en ga) ik mijn eigen weg. Terugkijkend besef ik mij dat met elke stap die ik maakte in mijn leven, ik steeds dichter kwam bij dat wat ik zo graag wilde gaan doen: designer worden!

Wat is het eerste ontwerp waar je erg trots op bent ?

Een product ontwerpen en maken en dan ook nog trots op het product zijn? Dat is echt iets dat ik gaande weg heb geleerd. Eigenlijk pas met de start van HAF en het vierde kussen dat ik ontwierp was die trots er opeens, het kussen Roze met geel waar ik meteen verliefd op werd en nog steeds ben.

IMG_1171

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik geloof dat iedereen door iets of iemand wordt geïnspireerd, niemand is echt uniek. Dat klinkt misschien negatief maar ieder design wordt beïnvloed door invloeden van buitenaf. Voor het ontwerpen van de kussens ben ik geïnspireerd door o.a. de jaren 80, met tv-series zoals Miami Vice, diverse muziekstromingen, mode en lifestyle. Samen met het gebruik van geometrische en strakke vormen is een eigentijds en funky design ontstaan. Een concreet idee voor een ontwerp ontstaat vaak tijdens een vroege ochtend powerwalk in het bos.

Welke ontwerper(s) inspireert/ inspireren jou?

Designers die ik bewonder om hun eigen style zijn Ankie van Zilverblauw, Donna Wilson en Veronica de Arriba van het Spaanse merk Depeapa.

IMG_1182 (1)

Welke stijl kunnen we terug vinden in je huis?

Wit met kleur, humor en rustig zonder veel frutsels want daar wordt ik ontzettend ‘kriegel’ (onrustig) van.

 

Welke kleur past het beste bij jou?

Elke levensfase heeft bij mij haar eigen kleur. De laatste paar jaar heb ik niet 1 maar twee favoriete kleuren namelijk mintgroen en roze. Deze kleuren komen ook terug in het beeldmerk van HAF.

Waar zie jij je zelf over 5 jaar staan?

HAF is dan op natuurlijke wijze uitgegroeid tot een mooi ‘brand’ en heeft haar thuisbasis in Amsterdam. Ontwerpen doe ik dan nog steeds maar het maken van de producten heb ik dan uitbesteed. Ik hou mij dan alleen nog bezig met het maken van ‘custom made’ producten voor HAF. Maar vooral hoop ik dan nog steeds gezond te zijn.

IMG_8837

Dank je wel Mirelle voor je leuke verhaal en een klein kijkje in je leven.

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op de website van How About Frankie Website of op haar Instagram

 

En ik mag ook nog is nu 10% korting geven een week lang als je de code draadenspijker gebruikt op de website van How About frankie!

 

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.