DIY: Kerstkrans

Vorige week was ik al een beetje voorwerk aan het maken voor de kerst. Je kunt er nooit te vroeg aan beginnen. Ook maakte ik kerstkransen, hier kreeg ik veel leuke en lieve reacties op. En ook met de vraag hoe maak ik deze kransen. Vandaar deze DIY kransen blog.

Wat heb je nodig:
• Wikkeldraad
• Groen
• Nijptang

Hoe ga je te werk.
Verzamel je groen die jij graag wilt gebruiken voor je krans. Ik heb twee soorten groen gebruikt, zoals de buxus en restjes van de Norman kerstboom ( Soms is de vorm van je kerstboom net een beetje uit evenwicht, dan kan je de boom bij snoeien. Hier hou je weer groen van over die je kunt hergebruiken voor je krans. Altijd fijn wanneer je dingen weer een 2de leven kan geven.)
Knip je groen allemaal ongeveer tot dezelfde grote. Zie nummer 1 op de foto onder de tekst.

kransmaken1

Daarna pak je je wikkeldraad (Zorg wel dat dit draad sterk genoeg is om je krans straks tot een cirkel te kunnen buigen en dat het dan ook in die vorm blijft staan.) En een takje van je groensoort.
Het wikkeldraad leg je op ongeveer vijf centimeter buiten het takje neer (zie foto, nummer twee0). Deze gebruik je later met het afbinden van je krans. Dan wikkel je het draad tot driekwart van je takje groen en leg je het volgende takje groen op je begonnen gewikkeld tak. Je nieuwe takje leg je op het punt waar je bent gestopt met het wikkel van je ijzerdraad. Wanneer je de takken hebt samen gevoegd dan wikkel je ze samen. (Zie foto, nummer drie) Zo ga je door totdat je de luiste grote hebt gewikkeld van de krans grote die je graag wilt creëren.

Daarna bind je het uiteinde van de gulander aan het begin vast (zie foto vier). Dit doe je door het begin en het einde van het wikkeldraad samen vast te binden. Daarna wikkel je nog een keer de cirkel rond, voor meer stevigheid. En knip je het draad af met de nijptang. Het uiteinde van het draad druk je in de krans. Dan buig je de krans tot de juiste vorm. En tada daar is je krans.

kerstkrans5

Dit is een makkelijke en snelle manier om een krans te maken. Niet helemaal tot de officele manier hoe ik het vroeger op de Bloem & Design opleiding heb geleerd. Maar wel wat voor iedereen makkelijk te maken is.

Ik heb een paar grote kransen gemaakt die heb ik voor het raam gehangen op verschillende hoogtes. En nog een paar kleintjes die kan je leuk gebruiken om je tafelversiering op te fleuren. In de krans heb ik een kerstbal in gelegd, die ik gebruik als naamkaartje.

kerstkrans2a

kerstkrans4a

Heel veel wikkel plezier.

Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.