De familie Dots

We wonen hier nu ongeveer iets langer dan drie jaar in ons huis, de lange muur die het woon en eetgedeelte met elkaar verbind heb ik in de tussentijd al wel vier keer veranderd (qua schilderen en behangen) en waarschijnlijk volgend jaar al weer voor de vijfde keer. Alleen bij het eetgedeelte daar hing een poster en daarnaast waxlichthouders gecombineerd met planten aan de muur. En ik moet je eerlijk bekennen dat ik hier al wel weer twee jaar op was uit gekeken. Misschien herken jij dat ook wel? Dat je het zonde vind om nieuwe gaten in je muur te maken, omdat alles nog zo mooi strak er uit ziet wanneer je je huis helemaal hebt gestuct. Vandaar dat ik op dit stukje wand nog geen andere styling had gegeven. Maar ja, wanneer je er al zo lang tegen aan loopt! Dan komt er toch een dag dat je daadwerkelijk de knoop door hakt om toch wat anders met de muur te doen. Er moet natuurlijk ook geleefd worden in een huis.

Al een lange tijd vind ik The Dots van Muuto erg mooi. Ze geven een speels effect op je muur waar ik heel erg van hou. Dus toen ik te horen kreeg dat ik voor Mister Design hier over mocht bloggen, wist ik gelijk waar ik deze mooie Dotten een plekje wou geven.

Het leuke is je kunt de Dots (deze is ontworpen door de designer Lars Tornoe) voor veel manieren gebruiken. Zoals voor een kapstok, waarvoor ze in eerste instantie zijn ontworpen. Maar ook om je verlichting er aan te hangen of planten. Eigenlijk kun je hier eindeloos in door stijlen, alles wat je kunt op hangen zou je kunnen gebruiken.

dots1a

De Dots hebben lange schroeven, waardoor ze stevig in de muur vast zitten, dus je kunt er best nog wel wat aan hangen. De haak vind ik qua ontwerp er ook erg stevig en stoer uit zien en tegelijker tijd door de ronde vormen ook weer wat zachts uitstralen. Ook zijn ze in diverse kleuren en maten te verkrijgen. Vandaar ben ik ook van mening dat ze in elke woonstijl wel tot zijn recht komen.

dots2a

dots3a

Nog een kleine tip wanneer je er meer in een groep wilt presenteren. Het is lastig om de juiste plek voor een set van Dots te bepalen. Daarom heb ik een groot wit vel aan de muur gemaakt waar ik de haken ongeveer wilt plaatsen. Dit heb ik gedaan om een aantal papieren A4 vellen aan elkaar vast te plakken met plakband. Vanuit daar kun je de compositie bepalen door de Dots op het vel te tekenen. Zo kan je altijd nog schuiven, wanneer je de plaats van de haak net niet juist vind. Wanneer ze allemaal een plekje hebben gekregen, dan maak je met een mes een puntje door het papier heen waar je moet gaan boren. Zo beschadig je de muur het minste en kan je ook makkelijker van een afstand kijken of dat de compositie juist is.

dots4

Waarvoor zou jij de Dots voor willen gebruiken?

Liefs Sanne♡

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met MisterDesign. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Oooo ? Deze staan op mijn Christmas wishlist! Mijn muren zijn nog kaal, maar er ligt een hele leuke kokodama te wachten om opgehangen te worden. Aan ons oude gipsen plafond kan niks, maar deze MUUTO dots zijn mooi ‘subtiel’ aan de wand ?.

 • Hoi Carlijn,

  Heel begrijpelijk dat ze op je wishlist staan. Ze zijn erg leuk en ook nog eens handig.
  Hoe leuk zou het zijn als je de kokodama aan een Dot kan hangen. Dat zou mooi lijken.

  Hopelijk komt de Kerstman dit jaar het juiste cadeautje brengen.

  Een mooie dag vandaag

  Liefs Sanne♡

 • Zo herkenbaar je verhaal over gaten in de muur! daarom nog steeds de badhanddoeken op de vloer ? Misschien toch maar eens deze dots kopen…