DIY : Kersthanger

Dit keer geen lange blog, maar een makkelijke en snel DIY. Hoe leuk is het wanneer je je eigen kersthangers maakt. Dit geeft nog meer waarde aan je boom of je tak presentatie. Dit jaar wil ik meer met natuurlijke materialen werken, maar er mag in de materiaalmix wel een fijne afwisseling in zitten. Van harde en zachte materialen.

Vorige week had ik mijn opbergkamer opgeruimd (en ja dit was echt toe aan een frisse wind, je kon bijna door de spullen zwemmen. Schaam, schaam) en hier kwam ik weer een paar bruikbare dingen tegen. Zo ook wolvilt, hier wou ik graag wel weer wat leuks mee maken! Op het internet kwam ik veel hangers tegen in diverse ornamenten. Hoe leuk is het wanneer je een vorm maakt met een aaibare uitstraling.

Wat gaan we maken:

Kersthanger

Wat hebben we nodig:

  • IJzerdraad
  • Wolvilt
  • Nijptang
  • Draad

Hoe gaan we te werk?

Als eerst bedenk een vorm wat je graag wilt maken. Hou het zo simpel mogelijk, want je moet deze vorm maken van ijzerdraad. Wanneer je je vorm hebt bedacht, dan maak je wat ik net al vertelde je vorm en wikkel je het begin en het einde aan elkaar vast en knip je het uiteinde af met de nijptang.

Daarna pak je het wolvilt, dit trek je voorzichtjes een beetje uit elkaar. Als je dit niet doet dan word de hanger erg dik, en het is juist zo mooi om het een subtiele uitstraling te geven. Dit wolvilt draai je stevig om het ijzerdraad heen en op het uiteinde maak je het vilt een beetje nat. Dit draai je mee op het begin en vast zit het wol. Daarna pak je een draad en knip je hem op de juiste lengte af en haal je hem door de hanger heen en knoop je hem vast, zodat je de hanger kunt ophangen en klaar is je kerst hanger.

In welke vorm zou jij deze hanger maken?

Veel crea plezier.

Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.