Van toen naar nu.

Het duurt niet lang meer en dan gaan we alweer het nieuwe jaar in, meestal kijken we dan terug op hoe het jaar was. Dit keer wil ik niet één jaar terug kijken maar drie jaar. En dan niet privé maar hoe is ons huis veranderd in deze afgelopen jaren. Ik kan je vertellen dat ik de muren al wel vier keer heb veranderd en voor volgend jaar heb ik ook al een plan gemaakt (zie onder aan de blog). Mensen kijken mij meestal raar aan als ik vertel dat ik de muur weer een andere kleur of patroon wil geven. Dan hoor ik: “Alweer”. Met alle meningen die daarbij horen. Ik vind het wel meevallen. Ik heb steeds een kleur/ sfeer gevoel voor een bepaalde periode in mijn hoofd waar ik mij fijn bij voel en wil dit dan ook graag (het liefst nog dat moment) terug zien.

De stijlen die ik heb gehad in huis is de Scandinavische, botanische en de basic stijl. En ik moet je eerlijk bekennen dat ik een paar klassieke invloeden nu ook wel erg mooi vind, dit wil ik ook wel graag terug laten komen voor volgend jaar. Maar wat mij wel is opgevallen dat de basic en de Scandinavische stijl toch wel steeds een rol blijven spelen in onze woonruimte.

Op volgorde zie je de verandering in het woongedeelte:

Wat ook erg leuk is om terug te zien, is hoe het huis met je mee groeit en dat het steeds meer een knusse plek word waar we ons fijn kunnen terug trekken.

Ook de hal en de slaapkamer hebben nog een keer een make over gekregen.

Hal:

 

Slaapkamer:

En wat ik net al een beetje aangaf is dat we de woonkamer ook weer gaan aanpakken. Mijn gevoel zegt dat ik omarmd wil worden met warme zachte tinten en dat het meer een volwassener uitstraling mag hebben. Dit wil ik toepassen door een kleine klassieke twist aan de ruimte te geven. Heel graag zou ik een lambrisering over de langste muur willen hebben die de woonkamer en het eetkamer verbind. Met aan de bovenkant een gave bang print.

Ik heb een sfeerbeeld en een kleurenpalet samengesteld, zodat ik altijd terug kan kijken of dat ik wel de juiste meubels of woonartikelen inkoop.

Voornamelijk zie je nude tinten terug komen en met als accent kleuren een vergrijsde mintgroene-, terracotta- en een verzachte bordo rode tint. Ik vind het toch altijd leuk om toch net een kleur anders te laten zijn, maar doordat bijna alle kleuren zachte tinten zijn vormen ze toch een mooi rustig sfeerbeeld.

Ik ben ook al stiekem opzoek gegaan naar bijpassende artikelen. Ik weet niet of dat ik alle artikelen dit jaar bij elkaar kan sparen, dit is toch altijd een beetje afwachten hoe een jaar gaat verlopen. Maar het zou het plaatje wel helemaal kloppend maken als het zou lukken. En anders is de kringloopwinkel mijn grootste vriend.

 

Hoe vaak verander jij een ruimte?

Liefs Sanne❤

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Haha leuk, een herkenbaar pallet voor mij. Vandaag in Den Haag geweest en inderdaad ook ik neig nu naar nude als combi. Helaas laat mijn portemonnee het niet toe om te vaak groots te wisselen en ben ik erg blij met mijn liefde voor groen in alle varianten en een handige man

  • Hihi wat grappig Maaike. Ja mooi zijn al die nude tinten bij elkaar. Kan ook niet wachten wanneer ik de muur in de woonkamer kan gaan verven in z’n tint.

   Ja als je van mooi design houd dan houd de bankrekening je vaak tegen wanneer je wat moois tegen komt. Heel herkenbaar.

   Wel erg fijn dat je een handige man hebt. Dan kan je ook veel dingen zelf maken.

   Ik heb een vriend die lekker kan koken en qua handigheid heeft hij 2 linkerhanden en ben ik de gene die meer inzichten daar in heb. Maar is ook wel fijn als je vriend/ man dat goed kan.

   Ja groen blijft een mooie kleur en de planten kan je eindeloos in aanpassen. Leuk.

   Liefs Sanne

 • Wat een mooie foto’s! Lijkt me een heerlijk huisje zo. In ons huidige appartement wonen we nu iets meer dan twee jaar en eigenlijk is de inrichting vanaf het begin hetzelfde. Al hebben we wel af en toe kleine dingen veranderd als accessoires enzo. In 2017 hopen we te verhuizen naar ons nieuwbouwappartement, dus dan kunnen we weer heerlijk nieuwe interieurideeën toepassen, nu al zin in!

  • Dank je wel voor je compliment.

   Ho wat leuk dat je gaat verhuizen Benthe, inderdaad kan je je zelf helemaal lekker maken met alle leuke nieuwe ideeën. Heb je de dozen al een beetje ingepakt?

   Liefs Sanne