Het vragenuurtje met Annet Weelink Design

In deze rubriek geef ik jullie om de 2 weken een kijkje in het leven van verschillende ontwerpers, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

Deze week praat ik met: Annet Weelink

 

 

Zou je wat over je zelf kunnen vertellen?

Mijn naam is Annet Weelink en ik ben freelance print/graphic designer en eigenaar van het accessoire merk Annet Weelink Design. Mijn ontwerpen staan bekend om de hand geschilderde en getekende prints op artikelen als tassen, interieuraccessoires, posters en notebook

 

 

Welke wegen heb je bewandeld tot waar je nu bent gekomen?

Na mijn studie Small Business & Retail Management was ik werkzaam in de retail sector. Ik miste creativiteit in mijn werk dus ik ben opnieuw naar school gegaan en kreeg nog tijdens die studie mijn eerste baan als designer bij het Nederlandse merk 10 Feet.
Na 3 jaar besloot ik dat het tijd was voor wat nieuws, ik wilde altijd al naar het buitenland maar vond dat ook wel spannend, maar toen ik kreeg ik een baan als Senior Print Designer bij H&M in Stockholm dus vertrokken mijn vriend en ik naar Zweden. Ik reisde veel om inspiratie op te doen en ontwierp dan de prints voor de kleding voor kinderen en dames binnen H&M. Echt een avontuur samen in een ander land!
Na een superleuke tijd wilde ik dit ook eens met mijn eigen producten proberen, ik was nog steeds in dienst bij H&M toen ik de eerste tas produceerde. Dit was een succes en uiteindelijk durfde ik mijn baan op te zeggen. Dit is nu 1,5 jaar geleden. We zijn sinds een jaartje weer terug in Nederland. Ik heb nu mijn eigen accessoire lijn die ik steeds verder probeer uit te breiden en te professionaliseren en daarnaast doe ik freelance design klussen voor bijvoorbeeld Sissy Boy, The Sting, Helly Hansen en We Are Labels.

 

 

Wat is het eerste ontwerp waar je erg trots op bent ?

De Tote Bag – Cactus. Het was het allereerste product dat ik ontwierp onder mijn eigen naam en belande binnen een paar maanden in meerdere magazines. Hier is het allemaal mee begonnen!

 

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik probeer zoveel mogelijk op te pikken online, blogs bij te houden, trendrapporten te analyseren etc. Ook plan ik trips om te zien wat er buiten ons landje zich afspeelt, even een hele andere omgeving is vaak een goede trigger om op allerlei nieuwe ideeën te komen. Maar soms zit het ook in kleine dingen, dan zit ik savonds op de bank een film of serie te kijken en krijg ik ineens allerlei ideeën omdat ik iets voorbij zie komen.

 

Welke ontwerper(s) inspireert/ inspireren jou?

Qua mode: Isabel Marant

Ik vind dat My Deer (Maaike Koster) erg mooie prints ontwerpt.

En Blogger Iola Pujol maakt mooie kleuranalyses

 

 

Welke stijl kunnen we terug vinden in je huis?

Het is een beetje een mix tussen strak met vintage accessoires ( van mijn oma en mijn vriends opa en oma) en wat boho items.
Echt 1 stijl zou ik het niet kunnen noemen.

 

 

Welke kleur past het beste bij jou?

Ik denk groen. Dit zie je ook veel terug in mijn prints en ik draag ook graag groene kleding, al is navy/blue ook een favoriet bij mij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar zie jij je zelf over 5 jaar staan?

Ik zou graag mijn merk verder willen uitbreiden en een leuk team om me heen verzamelen. Ik heb nog allerlei ideeën voor leuke producten dus de collectie wil ik ook heel graag uitbreiden naar een nog completer geheel. Ja, dat is wel een wens!

 

 

Dankjewel Annet voor je leuke verhaal en een klein kijkje in je leven.

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Annet Website of op haar Instagram.

 

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.