Het vragenuurtje met Ellen Coff

In deze rubriek geef ik jullie om de 2 weken een kijkje in het leven van verschillende ontwerpers, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

Deze week praat ik met:  Ellen Coff

 

Zou je wat over je zelf kunnen vertellen?

Ik ben 33 jaar en sinds een aantal jaar ben ik bezig met wat ik écht leuk vind, het ontwerpen van mooie producten. Nu 3,5 jaar getrouwd en wonend in Ulvenhout. Ik droom stiekem nog van een eigen lasersnijmachine en emigreren naar Australië.

 

 

Welke wegen hebben je bewandeld tot waar je nu bent gekomen?

Na mijn opleiding Communicatie en Multimedia Design ben ik aan het werk gegaan als Online Marketeer. De grote web wereld heeft mij altijd al getrokken, de mogelijkheden zijn zo groot en je kan met maar een klein beetje kennis al zulke mooie dingen creëren.

Drie jaar geleden hadden we net een ontslag, onze bruiloft, verhuizing en 3 maanden zelf ons huis verbouwen achter de rug, toen ik te horen kreeg: “Je hebt borstkanker”. Dat gooide natuurlijk meteen alle plannen overhoop. Er volgde een periode van operaties, chemo en heel veel niks doen. Een paar maanden na de laagste chemo was ik het thuis zitten zat en ben ik heel brutaal een lokaal bedrijf binnengestapt met de vraag of ik daar als vrijwilliger mocht komen werken. Een soort vrijblijvende re-integratie zeg maar. Brandpunt in Breda is een winkel, café, kunstwinkel en Laser lab in één. In ruil voor een nieuwe website en hulp met de winkel en social media mocht ik daar ontwerpen en laseren wat ik wilde. Daar is uiteindelijk mijn idee voor mijn GeoZoo serie uit voort gekomen.

 

 

Wat is het eerste ontwerp waar je erg trots op bent?

De GeoZoo Penguin is het eerste geometrische figuur dat ik zelf maakte. Het is een geweldig gevoel om van een tekening op je computer gewoon zelf een product te kunnen maken. Het sjouwen met het hout, de geur van brandend hout, alles schoonboenen.. Elk onderdeel van het proces doe ik zelf en dat geeft enorm veel voldoening.

 

 

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik kan echt uren dromerig op Pinterest rondhangen. Daar staan zo veel inspirerende teksten en producten op. Met een lasersnijmachine is gewoon zó veel mogelijk, dat je vaak ontwerpen begint maar het gewoon niet afkrijgt omdat je alweer met een volgend leuk idee bezig bent.

 

Welke ontwerper(s) inspireert/ inspireren jou?

Ik ben al jaren verliefd op de sprookjesachtige designs van Tord Boontje. Vooral de figuren van de lamp Midsummer en het gordijn Until Dawn. Beide zijn laser gesneden uit een speciaal papier. Ik denk dat ik zo op het idee van laser snijden ben gekomen.

Sarah Mimo maakt prachtige gelaserde houten klokken. Een heel mooie samenkomst van organisch met symmetrie.

Grappig eigenlijk dat ik met mijn GeoZoo collectie een heel andere stijl heb dan mijn voorbeelden. Maar in de toekomst wil ik wel meer gaan doen dan alleen geometrische vormen.

 

 

Welke stijl kunnen we terug vinden in je huis?

We hebben ons jaren 60 huis 3,5 jaar geleden van de eerste eigenaren gekocht. Elke kamer schrootjes, zwaar eikenhout en nicotinegeel. We hebben ondertussen de benedenverdieping helemaal gemoderniseerd maar wel het jaren 60 thema aangehouden. Vintage chrome bollampen, beeldjes en vazen die ik door de jaren heen heb verzameld op rommelmarkten, kringlopen en zelfs op straat gevonden, gecombineerd met Scandinavische houten meubels met ronde vormen.

Voor de keuken kastjes hebben we neutraal hoogglanswit gekozen maar gecombineerd met één oranje muur en een bijpassende oranje SMEG koelkast. Deze kleur past mooi bij de retro spullen. Ook hebben we een muur in Vintage Blue, om alle warmen tinten een beetje te breken.

 

 

Welke kleur past het beste bij jou?

Ik heb eigenlijk elk jaar wel een nieuwe lievelingskleur. Op het moment is mijn voorkeur voor oranje/petrol aan het verschuiven naar kersen rood/roze en smaragd groen. Maar we hebben nog genoeg kamers over om daar op los te gaan met de nieuwe kleuren.

 

Waar zie jij je zelf over 5 jaar staan?

Op het moment ben ik nog op zoek naar een leuke baan, dus over 5 jaar hoop ik bij een gezellig bedrijf te werken waar ik het prima naar mijn zin heb. Daarnaast heb ik mijn eigen collectie verder uitgebreid en loopt de webshop goed.

Ook hebben we het wel eens over emigreren naar Australië. Als we die weg op gaan over 5 jaar dan zou ik daar een eigen lasersnijmachine aanschaffen, waarmee ik mijn eigen webshop kan vullen met zelf gemaakte spullen maar ook andere leuke (concept) shops.

 

 

Dank je wel Ellen voor je leuke verhaal en een klein kijkje in je leven.

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Ellen  Website of op haar Instagram

 

Liefs Sanne♡

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.