Weg er mee, op naar een beter mileu.

Vanaf januari moeten we hier in Emmen het afval scheiden, in gemend, plastic en groen. Ik ben blij dat de gemeente hier een stap in heeft gezet, juist om zo steeds meer beetje bij beetje bij te dragen aan een beter milieu. Ik ben hier een grote voorstander van! Zo hebben we in onze achtertuin een moestuin en hergebruiken we dingen waardoor het weer een nieuw leven krijgt. Ook eten we daardoor minder vlees en ben ik blij dat we nu ook nog beter het afval kunnen scheiden. Maar ja dat betekent natuurlijk ook meer prullenbakken in huis en ja dit zijn meestal niet de mooiste voorwerpen om terug te laten komen in je interieur! Dus ik heb een tijdje er mee rond gelopen hoe ik dit kon “oplossen”? En nu vond ik een tijdje geleden een design prullenbak die niet te groot is en er ook nog eens mooi uitziet. Wat een geluk! Het is de Trash prullenbak van het merk Magis (deze is ontworpen door de designer Jasper Morrison). Deze prullebakken zijn er in twee maten verkrijgbaar en in diverse kleuren. Zelf heb ik voor de grootste maat gekozen in de kleur beige. Toen deze thuis werd bezorgd was ik blij verrast, toen ik de prullenbak beter bekeek. In de prullenbak zit nog een extra ring, die de vuilniszakken vastklemt. Erg handig en fijn dat je aan de buitenkant geen vuilniszak ziet zitten! Hij is gemaakt van kunststof, dus ook nog eens gemakkelijk om schoon te maken.

Wij gebruiken hem nu voor het plastic afval en dat bevalt ons erg goed. Wanneer we aan het koken zijn zetten we de prullenbak op een trapje zodat je de prullenbak makkelijk kunt gebruiken. Ik vind het zelf ook een stijlvolle prullenbak voor op een kantoor, of bij je bureau.

 

Scheiden jullie ook de afval zo goed mogelijk?

 

Liefs Sanne

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met MisterDesign. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.