Van Wit naar Rood

Een aantal maanden geleden kreeg ik een mailtje van Murals wallpaper of dat ik het leuk zou vinden om een samenwerking aan te gaan. Ik was blij verrast toen ik de mail ging lezen en hun website bekeek. Zoals de naam al zegt, ze verkopen er behang en dan voornamelijk foto behang, in heel veel verschillende stijlen, maar ook in bijvoorbeeld landschappen. Eigenlijk voor ieder wat wils met een groot assortiment. Mijn ogen vielen gelijk op twee verschillende soorten behang. De Red Grunge Fading Paint Wallpaper en de 3D Tropical Camo Leaf Wallpaper. Deze twee passen qua kleur mooi in het nieuwe plan voor de woonkamer, maar qua stijl past de Red Grunge Fading Paint Wallpaper het mooiste bij het geheel. Dus deze heb ik dan ook gekozen.

Ik heb er voor gekozen om de muur (waar het behang op komt) op te splitsen in twee delen. Zodat het behang over de hele lengte op de muur zit, maar dan niet aan de onderkant wat ik eerst had met het witte grid behang, maar aan de bovenkant. Zodat het witte gedeelte van het behang mooi aan sluit aan het plafond waardoor er meer ruimte en lucht ontstaat. Het andere gedeelte ( de onderkant) van de muur word geschilderd in een rode zachte tint, zo creëer je een lambrisering. Dit laat de muur langer lijken! Nu dat ik het plan helemaal  uit had gedacht kon ik het behang bestellen. Hierbij moest ik de maten doorgeven, zodat ze deze print kunnen printen op de juiste maten van je muur. Ik had verwacht dat dit wel een paar weken duurde, maar binnen een week werd het al netjes bezorgd aan de deur.

Tijd om aan de slag te gaan! Als eerste heb ik de muur de gaten en behang vrij gemaakt. Aan gezien ik de onderkant wil gaan verven moet ik eerst het behanglijm er af halen en ja hoe doe je dat zo efficiënt en makkelijk mogelijk?

Tip: Wat heb je nodig? Een spons, water en een plantenspuit. Je maakt de muur vochtig/ nat met een spons, wanneer dit klaar is moet je een uur de muur vochtig houden met een plantenspuit. Je ziet echt dat het lijm er af begint te druipen. Na het uur haal je het lijm er af met de spons, wel er  goed voor zorgen dat je al het lijm mee neemt. Dan laat je de muur drogen en is hij klaar om een mooi kleur te krijgen.

Van te voren had ik al een beetje uitgezocht hoe je dit behang op de muur moet plakken. Omdat het wel heel anders gaat, dan het vliesbehang. Op de website van Murals wallpaper vind je een filmpje hoe je dit kunt doen. Ik ben zelf nog maar een beginnende behanger (dit zou dan de derde keer worden), dus ik had hulp gevraagd aan mijn moeder die hier meer vaardigheid in heeft. Zo ie zo is het handiger om deze klus met twee personen te doen, omdat de stroken breder zijn dan de standaard behangbanen. De kwaliteit van dit behang is mooi stevig en is ook dikker dan normaal, zodat als je het een keer per ongeluk verkeerd hangt, je het wel makkelijk er af kan halen en een nieuwe poging aan kan gaan, zonder dat je het patroon uit verbant trekt! Het enige jammer vind ik wel dat je op je muren moet gaan snijden, waardoor je de muur kunt beschadigen. Voor de rest hebben ze vakkundig nagedacht over hoe je het behang het mooiste op je muur kunt krijgen. Na een ochtend en halve middag er mee bezig zijn geweest, zit het behang er op.

 

In een volgende blog zal ik je het eindresultaat laten zien.

 

Welk behang zou jij graag in je ruimte willen hebben?

 

Liefs Sanne

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.