Het vragenuurtje met Vij5

In deze rubriek geef ik jullie om de 2 weken een kijkje in het leven van verschillende ontwerpers, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

 

Deze week praat ik met: Vij5

 

Zou je wat over je zelf kunnen vertellen?

Wij zijn Arjan van Raadshooven en Anieke Branderhorst, samen hebben we het interieurlabel Vij5 opgericht. Al sinds 2006 vertegenwoordigen wij een gecureerde collectie met persoonlijke verhalen. Met onze eigen ontwerpen en door middel van samenwerkingen met andere (jonge) ontwerpers, ‘verzamelen’ we bijzondere ontwerpen met een verhaal waarvan wij denken dat ze bij ons eigen signatuur aansluiten én het verdienen om in de schijnwerpers te staan.

 


Welke wegen hebben jullie bewandeld tot waar je nu bent gekomen?

Arjan is opgeleid tot architect aan de TU/E en Anieke heeft aan de Design Academy Eindhoven gestudeerd. Na ons afstuderen zijn we meteen begonnen met Vij5. Sindsdien hebben we vele wegen bewandeld om ons merk te laten groeien, te veel om op te noemen!

.

Wat is het eerste ontwerp waar jullie erg trots op zijn?

De FlexVaas is het eerste product welke door ons in productie werd genomen onder de Vij5 collectie en kenmerkt daarmee het begin van Vij5. De allereerste presentatie op de Dutch Design Week in Eindhoven bleek een groot succes. En zeker na het winnen van de Dutch Design Award in 2009 voor ‘beste consumenten product’ werd het één van de meest succesvolle producten uit de Vij5 collectie.

 

 

Waar halen jullie je inspiratie vandaan?

Onze eigen inspiratie kan vanuit verschillende dingen komen; iets uit onze dagelijkse leefomgeving of iets bijzonders waar we tegenaan lopen. Een mooi materiaal kan ons ook inspireren. Vaak zetten we iets bestaands of vergeten om in iets nieuws.

Daarnaast werken we graag samen met ambitieuze mensen, want die zijn vaak erg gedreven en leggen de lat hoog. Dat inspireert op een andere manier en is een van de redenen waarom we zijn begonnen samen te werken met andere jonge ontwerpers binnen ons label.

.
Welke ontwerper(s)  inspireren jullie?

Sowieso alle ontwerpers waarvan wij producten representeren in onze collectie omdat we daar een directe wisselwerking mee hebben, dus bijvoorbeeld Daphna Laurens, Ontwerpduo, David Derksen. Daarnaast vinden we het ook leuk om ‘nieuwe’ jonge ontwerpers te ontdekken.

 

 

Welke stijl kunnen we terug vinden in jullie huis?

Sinds we verhuisd zijn naar een oude boerderij met kleine stalraampjes, hebben we alle ook maar enigszins truttige dingen het huis uit gedaan. Die combinatie was echt ‘too much’! Wat overblijft zijn de wat strakker vormgegeven producten, en ja daarvan zijn wel heel veel dingen uit onze eigen collectie.

Onze studio is eigenlijk ons tweede huis. Hij bevind zich aan de Hallenweg, een verscholen straatje vlakbij het centrum van Eindhoven met een aantal oude industriële hallen. We brengen er veel tijd door en het is een fijne ruimte door het hoge plafond en de grote ramen.

De ‘Vij5 workshop’ zoals wij die noemen huisvest de studio, werkplaats en showroom van Vij5. We wilden er een ruimte creëren waar alle activiteiten van ons label konden samenkomen onder één dak. De showroom is gelegen in het midden van de workshop en ziet er een beetje uit als een green house. We hebben het huisje zelf gebouwd als aanvulling op de bestaande ruimte om ervoor te zorgen dat onze collectie altijd op een mooie (stofvrije) plaats gepresenteerd kan worden.. Als snel werd het een van onze favoriete plekken om te vergaderen of lunchen!

.
Welke kleur past het beste bij jullie?

Dat verandert geregeld, het is maar net in welke stemming we zijn!

 

 

Waar zien jullie je zelf over 5 jaar staan?

Met Vij5 willen we blijven groeien vanuit een kleine kern en wereldwijd meer naamsbekendheid krijgen. Ieder jaar voegen we nieuwe producten aan de collectie toe en proberen we ons netwerk en onze klantenkring uit te breiden. Verder willen we zo veel mogelijk een open houding aanhouden naar de toekomst, zodat er ruimte is voor nieuwe dingen op ons pad.

.

Een kleine binnenkijker in de showroom:

 

 

Dank je wel  voor jullie leuke verhaal en een klein kijkje in je leven.

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Vij5  Website of op hun Instagram.

 

Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.