Blij met mijn nieuwe gordijnen!

Ik moet je iets bekennen, er is een deel van de woning dat ik eigenlijk nooit echt op de foto wilde zetten. De reden; we hadden al drie jaar geen gordijnen voor de grote raampartij hangen en de achtertuin had echt een opknapbeurt nodig. De tuin, dat is gelukt, maar de gordijnen? Dat bleef altijd wel een dingetje om samen uit te komen. Er zijn ook zoveel verschillende soorten. Ik hou van licht en het liefst wit, ook omdat dit mooi aansluit op de kozijnen en van Ronald (vriend/ verloofde) mocht er wel meer kleur komen. Het enige waar we wel uit kwamen, was dat het een inbetween moest worden, zodat er nog wel licht door kwam en dat je toch nog een beetje naar buiten kon kijken maar dat je juist van buitenaf niet goed naar binnen kon kijken. Omdat we zeven ramen hebben, lijkt de ruimte kleiner als je kiest voor een dichte stof.

Na drie jaar is het hoog tijd voor gordijnen. Dus de volgende stap is op zoek naar een fabrikant die mooie kwaliteitsgordijnen maakt. Zo kwamen we uit bij A house of happiness. Ze ontwerpen en maken een groot assortiment van diverse types en stijlen gordijnen. Ze hebben bijvoorbeeld gordijnen die een meerwaarde hebben zoals vlamwerend, verduisterend, isolerend, maar ook recycled.. ze zijn helemaal van deze tijd! Zo hebben we een afspraak gemaakt met Annette om een kijkje te nemen in de showroom. Deze zijn in Leeuwarden, Eindhoven, Waddinxveen en Deventer. We werden vriendelijk ontvangen en werden gelijk meegenomen naar de showroom. Hier werden we overladen met inderdaad enorm veel gordijnsamples, de een nog mooier dan de ander, oftewel genoeg keuze! Het is wel verstandig om alvast een keuze te maken welk type je graag wilt hebben, zo kun je al een deel “wegstrepen”, anders wordt het wel een hele moeilijke keuze. We werden naar een hele grote tafel gebracht en werden voorgesteld aan Judith. Zij ging ons verder helpen met het bepalen welk gordijn nu het mooiste in onze ruimte zou passen. Van te voren hadden we al snel een paar foto’s gemaakt van de ruimte en de sfeer van ons interieur. Zo kreeg Judith hier een goed beeld bij waardoor ze ons weer beter kon helpen. Na het bekijken van de foto’s hebben we het er over gehad wat we graag wilden hebben en daarna gingen we rustig door een droom van gordijnsamples heen. De ene was van dichtbij nog mooier dan de andere!

 

Met Judith liepen we door de verschillende collecties heen en ze liet ons zien welke het mooiste bij ons in de ruimte zouden staan. We kwamen al snel uit op twee types die onze aandacht erg trokken, de Maran en de Flax Deluxe. Eigenlijk is best lastig om de juiste keuze te maken in de winkel, omdat een tint wel goed bij je kozijnen moet matchen anders stoten deze zich van elkaar af, waardoor het geheel uit balans is en “vies” kan lijken. Om dit goed te bekijken, hebben we verschillende samples meegekregen naar huis. De stoffen waar we erg over zaten te twijfelen, waren de Maran 11 en de Flax Deluxe 15. Uiteindelijk is het de Flax Deluxe 15 geworden, geen wit maar een warme zachte crème/ grijze tint. Ik kan nog wel vaak veranderen van een kleur in het interieur, dus het is voor ons ook belangrijk dat we een gordijn nemen waar elke kleur mee gecombineerd kan worden. En daar leent deze kleur zich perfect voor! De stof Flax Deluxe is een open geweven vitrage, deze heeft een linnen look en heeft twee kleurende garen. Dit geeft een speels en levendiger effect in je ruimte. Nu we eindelijk de stof hadden uitgekozen, moesten we nog een keuze maken uit de verschillende manieren van ophangen, zoals met inslagringen, geplooid of als een vouwgordijn. Ik vind het zelf het mooist voor de woonkamer dat het geplooid is, en dan in de driedubbele plooi. En die hebben we ook zo besteld. Na twee weken kregen we de gordijnen in twee stukken netjes geleverd.

 

 

A House of Happiness is een merk wat je kunt kopen/ bestellen bij verschillende retailers. Het mooiste is wanneer je de gordijnen live bekijkt, zodat je deze goed kunt bewonderen. Buiten de gordijnen verkopen ze er ook woonaccessoires waaronder kussens die ze elk seizoen veranderen met de verschillende stoffen en collecties die ze hebben in de gordijnen.

Nu de gordijnen hangen hier in huis geeft het zoveel meer sfeer en luxe aan de ruimte en buiten dat is het met dit warme weer ook nog eens een stuk koeler in huis! Wij zijn er ongelofelijk blij mee en we voelen ons ook niet meer het theater van de buurt waar iedereen altijd naar kan kijken. Het “doek” is nu dicht en wij kunnen nu heerlijk genieten en de woonkamer is hierdoor helemaal af.

 

De kwaliteit en de afwerking zijn erg netjes en verfijnd en ik raad iedereen aan die gordijnen gaat aanschaffen om vooral te gaan kijken in het mooie en ruime assortiment dat A house of Happiness aanbied. Er is voor ieder wat wils!

 

 

Wat heb jij eigenlijk het liefst voor je ramen hangen en wat zou je graag willen?

Liefs Sanne

 

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met A House of Happiness. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Gordijnen van House of Happiness zijn van goede kwaliteit. Dat kan ik beamen omdat ik hier al ruim 30 jaar mee werk. Als raamdecoratie gaan deze gordijnen erg lang mee. Wij werken veel met vouwgordijn stoffen van dit bedrijf en dat werkt klachtenvrij.