Duurzame kleur

Een nieuwe kamer, betekend voor mij ook een nieuwe kleur. Dit was voor mij geen moeilijke keuze. Op dit moment hou ik ontzettend veel van kleur. Wel erg grappig om te zien dat je kleur kiest bij hoe je je voelt op het moment. Sinds dat ik beter in mijn vel zit, zie je overal kleur en warmte opkomen in ons huis. En voor de hobbykamer (de nieuwe opknap kamer) wil ik graag een energieke, warme en een frisse uitstraling geven. Dit gevoel krijg ik bij een oker gele tint! En met verf kan je snel je ruimte een andere uitstraling geven. Nu heb je heel veel diverse soorten verf, maar wanneer je weet dat je met materiaal werkt wat duurzaam is voor mens en het milieu geeft dit voor mij nog een fijner gevoel. En Fairf is juist duurzame verf! Deze is gemaakt op basis van een plantaardig bindmiddel en andere natuurlijke grondstoffen.

Ze gebruiken olie uit gerecycled sloophout voor de binding, hierdoor blijft de CO2 in het product. En het fijne is dat er op deze manier geen extra bomen voor gekapt hoeven te worden. In het verf van Fairf zitten ook  geen vluchtige organische stoffen, parabenen of zware metalen.

Buiten dat deze verf duurzaam is, steun je ook nog eens door je aankoop, creatieve ondernemers in ontwikkelingslanden. Zo is er afgelopen jaar een verffabriek in de favela (de sloppenwijk van Rio) door de stichting Fairf Charity Projects opgezet. Daar word verf gemaakt voor de kunstwerken van de lokale kunstenaars. Zij maken de omgeving kleurrijk door de saaie huizen te veranderen in “kunstobjecten”. Een mooi project, waardoor de inwoners elke dag verrast zullen worden door kleur.

 

 

Wat ik ook wel erg fijn vind is dat Fairf ook een pakket kan meeleveren waar alles in zit om gelijk aan de slag te gaan in je ruimte. Hierin zit een kwast, verfroller, verf bak, roerstok, schilderstape en afdekmateriaal. Ik vind dit super handig en buiten dat is de kwaliteit hiervan ook erg prettig om mee te werken!

Ik heb deze verf gebruikt voor op onze hobbykamer in de kleur Jorden. Wat ik erg prettig vind aan deze verf is dat hij bijna geurloos is en dat deze met de roller goed dekt. Het enige waar ik nog een keer overheen moest rollen is het gedeelte op de plekken waar ik met de kwast had geschilderd. En hierna ziet het er erg stak uit. Ook kan je gemakkelijk een vlekje weg halen met een licht vochtige doek (dit is mijn ervaring).

Ik ben ontzettend blij met deze tint en het geeft de ruimte juist de warmte waarnaar ik op zoek was.

 

 

In welke kleur zou jij Fairf in je ruimte willen laten stralen?

 

Liefs Sanne

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Fairf. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen

 

 

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.