Dutch Design Week 2017

Als design liefhebber kan je je geluk niet op als de Dutch Design Week weer is begonnen! Jammer genoeg wonen we er te ver vandaan om er elke dag even een kijkje te nemen, want het is niet te doen om het in één dag te bewonderen. Vandaar dat we vooronderzoek hebben gedaan waar we zeker naartoe wilden gaan (ookal wil je het liefst alles zien). Zo staat het Klokgebouw, Piet Hein Eek, Sectie C en Design Academy op het programma. Wanneer we nog energie en tijd over hebben willen we ook nog langs Het Veem gebouw.

Maandag 23 oktober en ja daar ging de wekker weer af, maar gelukkig stond ik (nog wel een beetje slaperig) goed op. Op naar een drukke dag. De reis verliep voorspoedig, ook al is de reis zelf al een theater om te bewonderen. De één ging gezellig met haar vriendin een dagje weg en de andere begon al mopperend een start te maken aan hun vakantie.  Eenmaal aangekomen In Eindhoven (Strijp-S) gingen we opzoek naar het persgebouw, het was even een zoektocht, maar ook die hadden we gevonden. Nu konden we echt beginnen aan de Dutch Design week!

In deze blog zal ik voornamelijk foto’s en mijn top vijf laten zien. Jammer genoeg hebben we het Veem gebouw niet meer kunnen bezichtigen, dus laat ik je zien wat we tegen kwamen bij het Klokgebouw, Piet Hein Eek, Sectie C en Design Academy.

 

Klokgebouw

 

 

Het straatje van Piet Hein Eek 

 

 

 

 

Sectie C

 

 

 

Design Academy

 

 

 

 

Mijn vijf favoriete van de Dutch Design Week.

 

Buiten deze te leuke bureau lampen, maken ze nog meer mooi design.

 

Hanna maakt op een Zweedse ambachtelijke manier deze mooie sculpturale glasobjecten.

 

Een inklapbaar bed wat weinig ruimte in beslag neemt. Buiten dat ziet het er ook nog eens erg mooi uit aan de muur.

 

Ze maken vloeren die speciaal op maat word gemaakt met een 3D printer met een uniek patroon.

 

Dit design kan je op twee manieren gebruiken. Als kleding, maar wanneer je het niet aan hebt kan je het ook als afscherming of kunst voor aan de muur gebruiken.

 

Ben jij al geweest naar de Dutch Design Week? En heb je ook een favoriet?

 

Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.