Verzamelplezier

Verzamelen, bijna iedereen doet het. De een die houdt er van om munten te verzamelen en de andere weer kleine auto’s. En ik kan alles wel verzamelen, maar als ik dat doe dan is ons huis te klein! Dus probeer ik dat te beperken met wat echt belangrijk voor mij is. Mijn vriend heeft ook een nieuwe verzameldwang gevonden en eerlijk gezegd ik ben er ook gek op geworden. Dat zijn de houten Scandinavische dieren. Ik vind vooral het vakmanschap erg mooi en kundig en buiten dat zien ze er ook nog eens erg leuk uit. We hebben al een nijlpaard, aap en een eend in huis (inderdaad een startende verzameling), nu hebben we onze ogen laten vallen op een vogel en een zwaan. Dat is de eikenhouten Bird woondecoratie small van het merk ArchitectMade en is ontworpen door Kristian Vedel. We zijn beide verliefd op dit Deens design, omdat je de vogel op diverse manieren kunt neerzetten. Zo is de kop los van het lijf waardoor je de kop op diverse standen (uitdrukkingen) kan zetten en ook het lijf kan je op twee manieren neerzetten. Zo kan je een vrouwelijke vogel maken maar ook een manlijke. Een design waar is over nagedacht! Wij hebben zelf gekozen voor de naturel look in plaats van de smoked.

 

 

En de Swan van het merk Normann Copenhagen, die is ontworpen door Everything Elevated. Deze is zo mooi in zijn eenvoud! Het is een strak ontwerp die je makkelijk overal een plekje kan geven.

Tip: Wanneer je een verzameling maakt, is het juist wel mooi om ze bij elkaar te presenteren en te kiezen voor groot en kleine designs en eenvoud en gedetailleerd. Zo word je verzameling nog meer uitgesproken. Ook geeft het je kast of plank meer spanning waar ze op worden gepresenteerd, waardoor het juist opvalt. Ook zal ik er zelf voor kiezen om je verzameling in de woonkamer op één plek te houden waar je je pronkstukken neerzet en de rest zou ik zelf naar boven doen op een mooie plek. Zo bewaar je meer rust in je woonkamer.

Zo hebben wij boven de bank een wandplak hangen, hierop zetten we onze pronkstukken. Maar voor nu is de houten dieren verzameling er naar toe verhuisd. Eigenlijk een ideale plek bij ons in de woning.

 

 

Ik vertelde je net dat ik het verzamelen probeer te beperken tot wat voor mij echt belangrijk is. En voor het interieur is dat planten en bloemen voor mij. Alleen vind ik het soms nog wel eens lastig om de juiste pot te vinden in de basic Scandinavische stijl. Of de potten zijn te simpel waar weinig aandacht aan is geschonken of ze zijn te hectisch met van alles er op of aan. Maar nu heb ik de juiste gevonden, dat is de Pot vaas van het merk Ferm Living. Het is een strakke vormgeving met oog voor een subtiel detail. Precies waarnaar ik opzoek was. Deze is gemaakt van beton, dus je kan hem zowel binnen als buiten gebruiken.

 

 

Heb jij ook een leuke verzameling?

Liefs Sanne

 

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Flinders.be. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.