Natuur in papier, van papier tot een prachtige bloem.

Een paar maanden geleden kwam ik een te leuk en lief design tegen wat je zelf inelkaar kunt knutselen. Door de drukte was ik het papiertje kwijt geraakt waar ik het op had genoteerd tot dat ik het laatst weer voorbij zag komen op instagram en dacht dit past wel heel erg goed in deze periode van het jaar. De voorjaarskriebels!

Ookal staat het het hele jaar door wel erg mooi in je interieur, bij een romantische picknick, verjaardag of een bruiloft. Maaike Fecken (de ontwerpster) noemt haar werk ook wel ‘ natuur in papier ‘. Ik zal je niet langer in spanning houden van wie en wat voor mooie kunstwerkjes het zijn.

 

Natuur in papier

Het mooie werk is van het bedrijf de Bloemenier. Op Maaikes platform komen vormgeving, concept en de liefde voor natuur samen in de vorm van papieren boeketten ook wel het doe-het-zelf-bloemen genoemd. Ze is ook dol op de Nederlandse taal en laat ze zich graag inspireren door rijm, klank en metaforen. Dit kan je terug zien aan de namen die ze aan diverse papieren bloemen geeft. Zo heb ik de bloem Groot Stapelblaadje ontvangen. Maar zo heb je ook het Goudshoedje en het Gestipte Dubbelkruid. Wanneer je deze samenvoegt kan je er een heel mooi boeket van maken, of je zet ze apart in diverse ‘schatten’ vazen.  Oftewel natuur in papier op tafel!

 

 

 

Ervaring

Ik ben aan de slag gegaan met het Groot Stapelblaadje. Alles zit in het doe-het-zelf-bloemenpakket behalve een (kleine) schaar en een pen/ potlood waarmee je de bladeren krult. Wanneer je denkt dat je niet de juiste materialen thuis hebt liggen kan je deze ook nog kopen op de website van de Bloemenier.

Het inelkaar zetten van de bloem was een eenvoudig klusje, alleen ben je wel even bezig om de bloembladeren uit te knippen. Dus neem vooral de tijd om deze papieren bloemen in elkaar te zetten. Het geeft je ook even een rust moment, zodat je even nergens over na hoeft te denken of juist wel!

 

 

Welke doe-het-zelf-bloem vind jij het leukste?

 

Liefs Sanne

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.