Hanglamp, eenvoud, ambacht & duurzaamheid.

Al een paar jaar zit ik te denken om boven het kookeiland een hanglamp te plaatsen of een item waar je je keukengerei aan kunt ophangen. Ik twijfelde of ik de ruimte rust en sereen wou laten uitstralen of om het meer sfeer te geven. En na veel wikken en wegen (met in mijn achterhoofd dat de keuken ook voorzien is van andere tinten) ben ik voor het laatste gegaan. De sfeer wil ik gaan creëren met hanglampen, omdat het ophangsysteem voor het keukengerei toch weer snel rommelig kan ogen.

 

Terho hanglamp

Het duurde voor mij ook niet lang om te bedenken wat voor soort hanglampen ik boven het kookeiland wil gaan plaatsten. Dat is namelijk de Terho van het merk Mater. Ik ben gevallen op de zachte ronde vormen, het materiaal gebruik van elzenhout (behandeld met natuurlijke was) naar het opaal glas en dat het design duurzaamheid en ambacht uitstraalt. Deze combinaties zorgen voor een tijdloos en hedendaags ontwerp.

Zo komt het hout uit verantwoordelijke Europese bosbouw (gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC)), hier word ook tegelijkertijd de lokale biodiversiteit beschermd. Oftewel duurzaam! En het glas is met de mond geblazen, dit word gedaan in de Tsjechische Republiek.

De lamp is verkrijgbaar in drie maten: S, M & L. Zo hebben wij gekozen voor maat S, anders word het te groot voor de oppervlakte waar de lamp komt te hangen voor mij.

 

Weetje: Wist je dat het Finse woord Terho, eikel betekent? Wanneer je naar de vorm van de hanglamp kijkt snap je ook waarom hij deze toepasselijke naam heeft gekregen.

 

De Terho hanglamp is ontworpen door de Finse designer Maija Puoskari. Ze werd geboren in het noorden van Finland en runt haar eigen ontwerpstudio in Kallio. Je kunt haar werk herkennen door een sterk gevoel voor pure vormen vermengd met functionaliteit. De schone en het wilde Finse landschap is een inspiratiebron voor al haar ontwerpen. Ook is Puoskari bekroond met verschillende prijzen en beurzen. Haar werk word dan ook getoond op vele nationale en internationale verzameltentoonstellingen en beurzen.

 

 

Sterkonline

Voor de mensen die verzot zijn op Scandinavisch design, dan heb ik de juiste website/ webshop voor je gevonden. Dat is Sterkonline.nl. Hier verkopen ze Scandinavische designlampen en meubelen maar ook woonaccessoires, voor elke ruimte in je huis! Ze geloven in duurzame en tijdloze producten. Sterk Online bestaat uit een jong en gedreven team die een grote liefde hebben voor design.

Ook onze nieuwe Terho hanglamp komt hier vandaan!

 

Stijltip: Hang de hanglampen in een groepje met diverse maten bij elkaar, om een echte blikvanger in je ruimte te creëren.

 

Resultaat

Op dit moment hangt er één Terho lamp, maar voor de balans vind ik het mooier wanneer er twee naast elkaar zouden hangen. Hopelijk krijgen we die er later dit jaar nog bij, hier moeten we alleen nog wel even voor gaan sparen! Wanneer die hangt is de keuken op het nieuwe behang na helemaal klaar!

 

 

 

Wat zou jij graag bij Sterk Online willen bestellen?

 

Liefs Sanne

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Sterk Online. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.