Ophangsysteem, dat ik daar nog nooit eerder over heb nagedacht!

Wanneer ik iets wilde ophangen aan de muur werd er al gauw een boormachine gepakt om een gat in de muur te maken. Maar sinds dat we ons nieuwe behang op de muur hebben vind ik het toch wel erg zonde om overal gaten in te boren. Op dat punt ben ik gaan nadenken over welke mogelijkheden hier allemaal voor zijn. En wat wil ik eigenlijk aan de muur bevestigen? Zo wie zo mooie afbeeldingen in de vorm van posters, misschien wel een bloemenwand. Bij mij weet je het nooit wat voor ideeën ik krijg. Dus dat betekent dat het een stevig ophangsysteem moet zijn! Dat worden geen ophangstrips, die kunnen ook nog wel eens je gestucte muur beschadigen. Dan kom je al gauw uit op een rail.

 

STAS ophangsysteem 

Tijdens het rondneuzen voor een ophangsystemen via het web, kwam ik al snel uit bij het bedrijf STAS picture hanging systems. Dit bedrijf is in 1995 opgericht door Rien Stas en zijn broer André. In de begin jaren negentig kreeg Rien (toen nog zelfstandig klusjesman) de vraag om kunst op te hangen. Hier deed hij onderzoek naar en kwam tot de conclusie dat hij dit zelf beter kon bedenken! Tot de dag van vandaag hebben ze heel veel verschilde ophangsystemen ontwikkelt en zijn ze een succesvol bedrijf die levert aan meer dan vijftig landen wereldwijd.

Zo hebben ze ophangsystemen voor muren, maar ook voor glaswanden, met daarbij heel veel diverse ophang accessoires. Van lampen tot aan een magneet set. Eigenlijk te veel om op te noemen.

 

STAS filosofie: “Voor iedere situatie een passende oplossing.”

 

En bij dit bedrijf vond ik dus ook mijn ideale ophangsysteem. Dat is de STAS minirail. Deze kan vijfentwintig kilo per strekkende meter dragen en is erg makkelijk op te hangen! Dit komt door de STAS clip schroef waar de rail eenvoudig op geklikt kan worden. Plaats de rail wel negentien millimeter van het plafond af. Ik ben soms een beetje eigenwijs en heb de rail zo dicht mogelijk tegen het plafond aangezet, wel nog met een strip er tussen. Omdat ik de loze ruimte niet zo mooi vond. Daardoor ging het boren niet echt van harte.

 

 

Dus mijn advies is hou je aan die negentien millimeter of plaats de cliprail max deze deze kun je aansluitend aan het plafond installeren. Ik dacht dat mijn strip anderhalve centimeter is (bij lange na niet dik genoeg). Gelukkig hebben we uiteindelijk het ophangsysteem er wel op gekregen en zijn we er ontzetten blij mee! Naast de rail hebben we ook nog diverse haken en koorden ontvangen. Qua koorden heb
ik twee verschillenden, de cobra + perlon koord (honderdvijftig centimeter) en de cobra + staalkabel (honderdvijftig centimeter).

En de haken: STAS zipper, STAS smartspring en de STAS zipper pro. Ieder koord gecombineerd met een haak heeft een bepaalde draagkracht en kan meerdere items dragen totdat het maximaal gewicht bereikt is. Je kunt ook twee of meer koord-haak combinaties gebruiken om een zwaarder item op te hangen. En voor mijn veranderdwang , als ik bijvoorbeeld een mooi kleed wil ophangen daar hebben we de STAS textielhanger dan voor nodig.

 

Eindresultaat

Nu dat het ophangsysteem hangt zijn we ontzettend blij dat we zelf kunnen bepalen zonder te hoeven nadenken (“weten we zeker dat we hier nu moeten gaan boren?”) wat we waar gaan hangen en op welke hoogte? Ik zeg super handig en zeker een aanrader!

 

 

 

Ben jij ook net zo enthousiast als ik? En voor welk ophangsysteem zou jij gaan?

 

Liefs Sanne

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met STAS. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.