Genieten van het mooie weer met de kamado!

Deze week wordt het net zo fijn als twee weken geleden. Wat een heerlijke dagen hebben we toen al gehad! Hoe fijn is het om met het mooie weer de kamado barbecue aan te steken en te genieten van het mooie weer en de tuin.

 

The Bastard

Ik ben zelf een grote voorstander van de kamado bbq. Wij koken zelf thuis op The Bastard, deze is gemaakt van cordoriet keramiek. Cordoriet keramiek is een mix van quartz, corodiet en keramiek dat nauwelijks uitzet bij hogere temperaturen. Daarom is het keramiek steviger en kan deze beter tegen hoge temperatuur. Cordoriet kun je herkennen aan de witte de binnenkant in de kamado zelf. De banden en andere onderdelen zijn gemaakt van gehard staal. Het geharde staal zorgt ervoor dat het staal minder werkt als deze verhit en afkoelt. Dit is beter voor de levensduur van de barbecue. Daarnaast geeft The Bastard ook nog eens 20 jaar garantie op hun keramiek! Ik vind het voordeel van een kamado barbecue dat deze op houtskool werkt en dat deze door het keramiek de temperatuur heel goed en nauwkeurig vast kan houden.

 

 

 

Hoe kies je zelf nu de juiste barbecue die bij jou past?

Bij Kamado Express verkopen ze verschillende merken kamado barbecue’s. Allemaal verschillende prijsklassen die bij een ieder past en voor elke kamado kun je ook alle accessoires vinden die bij elke barbecue past. Zoals pizzastenen, zoutstenen en tools die van jou ook een barbecuemaster maken!

 

In de kamado kun je tegenwoordig alles maken. Pizza’s, brood en zelfs desserts en taarten. Dat naast natuurlijk vlees, vis en groenten. Ik ben zelf laatst aan de slag gegaan met portobello’s.

Ik zal hier het recept met jullie delen. Het is een snel en lekker recept voor op de barbecue!

 

Wat heb je nodig?

  • 2 portobellos
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram thym
  • 10 gram bieslook
  • 200 gram roomkaas
  • 80 gram geraspte oude kaas
  • Peper en zout

 

 

Hoe ga je te werk?

Verwijder de stelen van de portobello’s en hak deze fijn. Hak ook de knoflook fijn. Snijd de paprika en de ui in fijne blokjes en meng dit met de roomkaas en breng het op smaak met peper en zout en de thym.

Smeer de portobello’s in met olijfolie en besprenkel ze met een beetje zout. Vul de porotobello’s met het roomkaas mengsel en maak deze af met de oude kaas.

Leg de gevulde paddenstoelen in de aluminiumfolie en pak deze goed in. Gaar de paddenstoelen in de kamado 25 minuten op 150 graden en je kan heerlijk genieten van dit fijne recept.

 

 

 

Wat is jouw favoriete recept op de barbecue en ben jij ook fan van de kamado?

 

Culinaire groet,

Ronald

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Kamado Express. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

 

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.