Bankhoezen op maat gemaakt naar eigen stijl.

Onze grijze vilten bank begon er steeds minder uit te zien. Ook al kon ik de peultjes steeds wel weg halen met een scheermesje, maar daar word het vilt ook niet beter van. Dus met pijn in ons hart besloten dat het tijd word voor een nieuwe. En nu had ik mijn oude bank nog bewaard die ik ongeveer zeven jaar geleden (toen ik nog op mezelf woonde) bij de Ikea had gekocht. Type: Karlstad, 3-zitsbank. Hij is nog in goede staat, alleen de witte bankhoezen waren vies geworden. Dus heeft hij al die tijd boven op zolder gestaan.

 

Bemz 

Totdat ik de website Bemz tegen kwam. En kwam er een walhalla aan bankhoezen voorbij. Voor de meeste banken van de Ikea kan je hier nieuwe hoezen vinden. Ideaal, zo kan je altijd je bank een nieuwe look geven! Niet alleen voor een type bank, maar ook voor een fauteuil, stoel, voetenbank en de kussens.

Ruim dertien jaar geleden zette de oprichtster Lesley Pennington haar droom in kaart. Tijdens het shoppen van haar zomerhuisje kwam ze de witte Tomelilla-bank tegen. Paste goed qua vormgeving alleen ze miste haar eigen smaak in de bank. Dus ze ging opzoek naar een unieke bankhoes, maar zonder resultaat. Hieruit is Bemz geboren!

Doordat je je bank vaak kunt veranderen zal hij langer in je interieur passen, dus duurzamer voor het milieu. Ook worden de hoezen op maat gemaakt, zo kunnen ze verspilling zo veel mogelijk voorkomen. Ze werken enkel met 100% natuurlijke stoffen die je kunt wassen in de wasmachine (hoe? Dit vind je op hun website.). Ook geven ze een kwaliteitsgarantie van drie jaar! Oftewel milieubewust.

 

 

Type bankhoezen

Ons interieur ziet er nu nog zoet uit, maar dat komt omdat het plan nog niet helemaal volledig is uitgevoerd. Zo miste er nog een donkere groene tint in ons interieur, die de ruimte meer pit en contrast gaat geven. Lekker eigenwijs (dat past ook wel een beetje bij mijn karakter ;)). Dus opzoek naar donker groene bankhoezen.

Na een aantal groen tinten te hebben gezien viel mijn oog op de Zaragoza Vintage Velvet Viridian. Een robuust en donszacht fluwele stof die is geproduceerd door de designers van Guild. De dikke, hoge polen geven deze stof een luxe look en de subtiele glans zorgt voor een vintage tintje. De diepe kleur van deze stof geeft het contrast waar naar ik opzoek was. Binnenkort komt er een ander item (in de donker groene kleur) in het interieur waardoor er weer meer balans in de ruimte is.

 

 

Weet jij al een meubel wat je naar je eigen stijl wilt gaan aanpassen?

 

Liefs Sanne

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Bemz. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.