Met Elho een metamorfose realiseren in onze achtertuin.

Elk jaar word onze achtertuin beetje bij beetje mooier. Zo als je misschien al wel gelezen hebt, is de achtertuin flink onderhanden genomen met beits waardoor alles er weer lekker fris en fruitig uit ziet! Maar dan is je tuin nog niet klaar. Het is tijd voor het plaatsen van de plantenbakken/ potten die een groot gedeelte van je tuin zullen gaan bepalen. Dus bedenk goed wat je waar en op welke hoogtes je de bakken/ potten heb willen staan. Het is juist erg leuk om met hoogte en diepte te werken, dit geeft meer dynamiek aan in je tuin. Ik werk zelf al jaren met het merk Elho in onze tuin, maar dit jaar hebben we een echte metamorfose mogen ondergaan!

 

De tuin voor de make-over.

 

Elho

Elho is een familiebedrijf die is opgericht in het jaar 1964. Ze hebben al ruim vijftig jaar ervaring en ontwikkelen zich nog welke dag naar onze behoeftes maar ook zeker gericht op het milieu. Zo produceren ze met 100% schone windenergie en zijn 55% van hun producten al gemaakt van gerecycled materiaal. Het doel is dan ook om in 2020 een volledig circulair bedrijf te zijn!

 

We leven in een wereld die de hele tijd in beweging is. Onze levens veranderen dan ook snel door alle nieuwe ontwikkelingen wat ontstaat uit de technologie. Hierdoor verlangen mensen steeds meer naar groen! Ik merk het zelf ook, ook al ben ik altijd al een ontzettende groen liefhebster gewees! In de tuin wil ik graag omringd worden met zoveel mogelijk planten. Zo hebben we elk jaar een moestuin wat we bij houden, maar ik verlang nu ook wel naar een oase van bloemen.

Elho springt hier goed op in en ze willen het ons wat makkelijker maken om elke dag te genieten van alles wat de natuur ons te bieden heeft!

 

Elho’s motto is dan ook: “To bring today’s nature into people’s daily lives”.

 

En hier hebben ze een mooi groot assortiment voor ontwikkeld plantenbakken/ potten voor buiten, maar ook voor binnen en de moestuin. Eigenlijk kan je je geluk niet op!

 

Mijn visie over onze achtertuin

Voordat we aan de slag gingen met de tuin had ik al moodboard gemaakt. De vertaling van mijn (ons) idee is dat we omringd willen worden met veel groen, groente, fruit en bloemen. De basis heeft strakke vriendelijke lijnen die contrast gaan geven tegen al het moois wat groeit en bloeit. Om meer warmte aan de tuin te geven werken we ook met tinten hout (waaronder warm hout) en bamboe. De rest van de tinten komen aards over. Deze combinaties samen geven een romantisch, modern en een klein tikkeltje landelijke sfeer aan de tuin. Een tuin waar je in kan verdwalen (letterlijk zou dat in onze tuin natuurlijk niet kunnen ;)).

Vanuit dit punt heb ik de kleuren voor de tuin bepaald maar ook de plantenbakken. Zo heb ik voor het grootste gedeelte gekozen voor de kleuren wit, zwart, grijs en warmgrijs. Hele basic kleuren, zodat de beplanting contrast geeft aan het geheel waardoor ze elkaar juist versterken! Om iets meer spanning te geven aan de ruimte heb ik gekozen voor een nude tint. Wat zich mooi vermengt met de warm grijze tint.

 

 

Producten Elho

Ik zal een aantal producten toelichten via deze blogpost en waarom we hier voor gekozen hebben. De andere plantenbakken/ potten zal je gaan zien op de afbeeldingen en in de vlog, omdat het anders een beetje te langdradig wordt.

  • Het begin van de tuin wat aansluit aan het huis, daar willen we graag een living gedeelte maken. We hadden dit al een beetje gerealiseerd door middel van de pergola. Waardoor er een duidelijk scheiding tussen de moestuin/ eetgedeelte en het living gedeelte kwam. Maar we hadden nog een groot open stuk waardoor je heen kan kijken richting de moestuin.

Natuurlijk is het leuk om te zien hoe alles groeit en bloeit, maar soms wil je gewoon even nergens aan denken. Dus we wouden heel graag twee lange bakken hebben waar we bamboe in kunnen zetten. Het fijne van bamboe is dat je een sierlijke scheiding kan creëren en het blijft het hele jaar groen. Zo kijk je in de winter ook niet naar de kale tuin. En omdat het bamboe speelse bladeren heeft hebben we gekozen voor twee strakke lange bakken. Genaamd: Pure soft brick long wheels 80 in de steen grijze tint. Hij heeft ook wielen, dus erg gemakkelijk om van A naar B te verplaatsen.

 

  • Iets wat we echt nog misten in de tuin dat was een regenton. Het is toch een heel duurzaam item voor in je tuin. En al het regen wat de ton opvangt vinden de planten toch wat fijner dan het schone drink water. En buiten dat kost het ons natuurlijk ook weer minder water. Eigenlijk een win win situatie. Meestal zijn het saaie tonnen, maar Elho heeft twee erg mooie in de collectie. En wij hebben gekozen voor de Green basics regenton. Als eerst hij kan wel 200 L water opvangen en is gemaakt van gerecycled materiaal en wat ik nog leuker vind is dat er een plantenbak boven op zit bevestigt. Dus zo word de ton gelijk ook een plantenbak. Hoe leuk! Wij hebben er onze aardbeien in gedaan. Jum jum, dat word smullen!

.

 

  • Ik heb het al een keer laten vallen, maar dit jaar wil ik overspoelt worden met de mooiste bloemen! En met een beperkt aantal m2 moet je af en toe iets opgeven om het andere te kunnen toevoegen. Zo hebben we bewust gekeken naar onze moestuin bakken. Hier hadden we er zes van, voor elk gewas type een andere bak (zo voorkom je ziektes). We hebben ons dit jaar de vraag gesteld wat vinden we nou echt lekker om te eten? Ook hebben we de de hoeveelheid wat aangepast en zijn er twee bakken vrijgekomen voor de bloemen, maar wel met een andere oplossing. Inderdaad we hebben een andere moestuin bak van Elho aan de tuin gevoegd, genaamd: Green basics moestuin op wielen. Erg handig en je kan deze overal in je tuin neerzetten, dus ook voor op je balkon!

.

  • En als laatste de Loft urban wandbak 40. We miste groen aan onze buitenmuur bij het living gedeelte. Maar echt mooie bakken kon ik er steeds niet echt voor vinden. En als ik iets vond dan was het weer in de verkeerde tint. Dus ik was erg blij toen ik de Loft urban wandbak 40 tegen kwam, buiten dat het een vriendelijk strak ontwerp is komt de kleur ook nog eens overeen met de stenen muur die we in de tint warmgrijs hebben geschilderd. Dus mijn geluk kon niet op! Op de afbeeldingen lijkt het misschien een beetje vreemd zo drie onder elkaar, maar er zit een plan achter. Er komt namelijk nog een tuinposter naast die ik zelf wil gaan tekenen en ontwerpen. Maar deze is nog in de maak, de afbeelding hou je nog van mij tegoed.

 

Eindresultaat

Wat kunnen alleen al plantenbakken en potten veel doen aan de uitstraling van je tuin. Wat een verschil en het geeft zoveel sfeer! Wij zijn er in ieder geval heel erg blij meer. En tada hier onder vind je het eindresultaat:

 

 

 

Vind je het leuk om de tuin nog beter te zien, bekijk dan hier de vlog.

 

Welke collectie van Elho vind jij het mooiste? Ik vind de Pure collectie wel heel erg mooi!

 

Liefs Sanne

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Elho. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

 

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.