Scandinavische design op tafel met Spring Copenhagen.

Een paar weken geleden kwamen Sanne en ik het mooie Scandinavische design van Spring Copenhagen tegen, we waren op slag verliefd! Koken doe je niet alleen met met mooie en verse ingredienten maar ook met de uitstraling waar je het op en mee presenteert. Dit doe je niet alleen op mooie borden of met bestek. Koken is ook beleving en Spring speelt hier goed op in.

 

Spring Copenhagen

Spring Copenhagen is een innovatief bedrijf dat zijn wortels heeft geplant in de Scandinavische designtraditie. Ze zijn gepassioneerd door goede ideeën, design en vakmanschap. De essentie van Spring Copenhagen is evolutie en unieke, iconische ontwerpen met een origineel idee, hoge kwaliteit, functionaliteit en geweldige verhalen. Zo combineren ze oude en nieuwe, duurzame, bruikbare en functionele accessoires, meubels en verlichting. Alle worden tot leven gebracht in innige samenwerking met gevestigde en opkomende ontwerpers, ideeënmakers en de families van oude ontwerpers.

Innovatief design tot leven brengen

 

De naam Spring verwijst naar het seizoen waarin alles groeit, maar ook naar de gevoelens van verjonging, vernieuwing en het vieren van ideeën die tot leven komen. De missie van Spring is om een ​​multibrand- en designhuis te creëren dat originele ontwerpen en ideeën met nieuwe perspectieven tot leven brengt.

 

Originaliteit is de sleutel tot hun motivatie

 

Ze worden getriggerd door originaliteit. En Spring gelooft dat iedereen een goed en innovatief ontwerpidee kan hebben dat in het dagelijks leven over de hele wereld wordt verbetert. De deur staat ook altijd open. Spring Copenhagen is ook voortdurend op zoek naar geweldige ontwerpers en iedereen met een voltooid ontwerp, een blauwdruk of een prototype van wat het volgende internationale en hedendaagse designicoon of gaaf designconcept zou kunnen zijn.

 

The Salt Penquin & The Pepper Bird

De eerste 2 producten die ik tegen kwam via instagram waren de Salt Penquin en de Pepper Bird. Wat een mooie ontwerp en wat verfijnd afgewerkt. En hoe leuk is dit om de gedekte tafel mee aan te kleden? ik ben gek op houten dieren maar deze hebben ook nog is een functie.

De Pepper Bird is een Deens, gepatenteerde kwaliteit pepermolen vervaardigd in mahonie, essen, esdoorn en walnoot. Het is gemaakt door de autodidactische Deense ontwerper Sven-Erik Tonn-Petersen (Tonn-P) en gebruikt de Deens gepatenteerde Tucan Pepper Grinder als maalmechanisme. Als ontwerper werden de creaties van Tonn-P gekenmerkt door een sterke en harmonieuze expressie, terwijl het ontwerp functioneel en eigentijds was.

 

 

De Salt Penguin is een hoogwaardige zoutmolen, gemaakt van esdoornhout en walnoot. Het is gepatenteerd en zag voor het eerst medio 2006 licht. J.J. Christoffersen is de ontwerper van de Salt penquin. Hij trainde als timmerman en bezat een opmerkelijk inzicht in de unieke eigenschappen van hout. Ook benadrukte hij de functionaliteit van design met behoud van mooie vorm en strakke lijnen. Dit is te zien aan het mooie ontwerp van The Salt Penguin. Het is een zoutmolen die kwaliteit en creativiteit uitstraalt.

Ze passen echter ook perfect in de vensterbank, dressoir of keukenkast. Ze zijn een uniek voorbeeld van de combinatie van passie voor handwerk met praktische toepassing en een prachtig ontwerp.

Spaltekanden

Spaltekanden is het bekendste werk van Eva Stæhr-Nielsen (en Saxbo). Het is verkrijgbaar in twee maten. De medium editie werd net als de grote editie van Spaltekanden geproduceerd vanaf 1933 tot Saxbo in 1968 werd gesloten.

De vorm van Spaltekanden komt tot uiting door een unieke benutting van een gedraaide, hoge en smalle hals die doorgesneden is. Een deel buigt voorover als uitloop, terwijl het tweede deel naar achteren gebogen is als handvat.Spaltekanden is steengoed met witte beglazing en is handgemaakt in Portugal. Het is een uniek stuk van keramische kunst en werkt overal in het huis, De medium versie heeft een hoogte van 18 centimer en de originele, grote versie een hoogte van 24 centimeter.

Sanne als keramiekliefhebster was gelijk helemaal verkocht bij het zien van deze mooie Spaltekanden. Deze kunnen perfect worden gestijld op een Scandinavische tafelschikking met water of met natuurlijk mooie bloemen!

 

Woodlights 

En om de Scandinavische tafel helemaal af te maken mogen kaarsen ook niet ontbreken toch? Hiervoor kun je ook bij Spring terecht, De woodlights zijn er in Stone en Blossom editie.

Wood Lights Blossom speelt met de bonte vormen en kleuren van de natuur. Ze kunnen op ontelbare manieren worden gecombineerd en vormen een enkele sculpturale kandelaar, twee kandelaars of drie kleine kaarsenhouders. Op deze manier hoeft het ontwerp je nooit te vervelen, omdatje een unieke en onderscheidende kandelaar kunt creëren die precies past bij je behoeften, ontwerp en huis. Tegelijkertijd kun je de combinaties altijd aanpassen en extra opties toevoegen met Wood Lights Stone.

Wood Lights Blossom bevat 3 kaarsenhouders in respectievelijk blauw, roze en natuurlijk hout en de Wood Lights Stone-serie bestaat uit 3 kaarsenhouders in wit, metaalgrijs en natuurlijk hout.

 

 

 

 

 

Verder heeft Spring Copenhagen nog veel meer mooi in hun assortiment zoals de mooie Uilen peper en zout set en het mooie houten zout ei. Genoeg om je ogen doen uit te kijken en je huis en tafel mooi aan te kleden. Zeker de moeite waard om is te gaan kijken in hun webshop!

 

Welk item van het Scandinavische Spring Copenhagen is jouw favoriet?

 

Culinaire groet,

Ronald

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Spring Copenhagen. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.