Karaf, design maar toch betaalbaar.

Ik vind het altijd een feest om tafels mooi aan te kleden wanneer er vrienden of familie bij ons komen eten. Natuurlijk doen bloemen dan heel veel op een tafel, maar met mooi design item kan je een tafeldekking net iets meer naar een hoger niveau tillen. Ik kan begrijpen dat design niet altijd betaalbaar is, maar wanneer je goed zoekt zijn er zeker wel mooie producten en accessoires die je portemonnee erg vriendelijk vinden.

.

.

Karaf

.

Zo kwam ik vorig jaar bij het merk HAY uit op de Jug karaf toen ik bezig was met het maken van ons ” nieuwe” plan. We hebben best wel veel keramiek in huis en ik wou graag voor een tafeldekking een tegenhanger gebruiken qua materiaal. Op deze manier geeft het je styling positieve spanning en zullen de diverse materialen elkaar juist gaan versterken. Zo was ik opzoek naar glazen items. Dan is het contrast mat/ hard materiaal naar transparant glimmend.

Deze karaf is gemaakt van borosilicaatglas. Buiten de keuze van het materiaal vind ik de vormgeving er erg mooi uit zien. We hebben veel strakke ronde vormen in huis, dus het karaf zal uitblinken met zijn organische pure vormen. Het is dan ook een fijne tegenhanger.

De imperfecte vormen geven dan ook meer karakter aan je tafeldekking en in je keuken waar ik hem ook uiteindelijk voor wil gaan gebruiken. Ik ben helemaal fan van het handvat, die de Jug helemaal eigen maakt.
.
.
.
.

HAY Jug karaf

.
Dit gave ontwerp is ontworpen door de Duitse designer Jochen Holz. Gemaakt in samenwerking met HAY. Jochen maakt zijn werk voornamelijk in Londen. Zo studeerde hij voor technisch glasblazer, maar hij sloeg zijn weg verder in als designer. In 2000 kreeg hij al het RSA award en in 2003 The Centre Prize.
.
Weetje: Deze karaf is hittebestendig en heeft een langere levensduur dan de meeste glassoorten. Dit komt omdat het hoogwaardige borosilicaatglas is.
.
Nu hoor ik je denken: “Wat is de prijs van deze design karaf?
De kleuren geel en transparant (hoogte 16,5cm met een diameter van 10,5cm) kosten €35,00. En de groene & transparante tint (hoogte 20,5cm met een diameter van 10,50cm) €45,00. Voor de kwaliteit en het mooie design vind ik het een goede prijs kwaliteit balans!
.
.
.
.
Voor welke Jug zal jij gaan?
.
Liefs Sanne
.
.
Deze blog is geschreven in samenwerking met MisterDesign. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.