K’willem in huis, de naam die zegt al genoeg.

De Scandinavische woonstijl is bij ons een rode draad door ons huis. Dit vertaalt zich door de lichte tinten, het hout gebruik (natuurlijke materialen), rust, eenvoud, functionaliteit en ambacht. Dat laatste kenmerk geeft de ruimte zoveel meer karakter en waarde. Mensen die hun visie en liefde in het product hebben gelegd, zegt zoveel meer dan een item van een groot warenhuis. Buiten het karakter van ambachtswerk geeft het ook een mooi speels effect aan de eenvoud en de rustige ruimte. Door die combinaties gaat je ruimte meer “leven”. Ik ben verzot op Scandinavische design, maar dan wel gecombineerd met Nederlandse ontwerpen. Ja want wat hebben we toch ook goede designers hier in Nederland. Het geluk kan niet op! En een mooi ambachtsmerk is K’willem.

 

K’willem

K’willem staat bekend om zijn verfijnde ijzeren designs die met de handgemaakt word door Willem (77 jaar) en word ondersteunt door zijn dochter Esther Bakker. Zo begon Willem hobbymatig jaren terug met het maken van vuurkorven voor familie en vrienden. De plek waar je hem dan ook kon en kan vinden is in zijn schuur, waar hij staat te lassen. Verdrietig genoeg kreeg hij een beroerte op zijn negenenveertigste, hier door is zijn rechterkant beschadigd, maar zijn doorzettingsvermogen trok hem door deze periode heen. Zo kwam er een kachel en een radio in de schuur en zo ging Willem weer verder met lassen. Het “assortiment” werd met plezier steeds iets groter en uitgebreider.

 

 

Bij het zien van haar vaders werk werd Esther zelf ook enthousiast, zo begon ze zelf ook ontwerpen te maken. En deze kregen vorm toen Willem ze ging maken, natuurlijk assisteert Esther ook mee. Op deze manier is er langzaam het idee ontstaan om samen een bedrijf op te starten. En op dit moment hebben ze een mooi groot assortiment met krukken, bijzettafels, lampen, schalen, kandelaars en nog veel meer!

 

Bij ons thuis

Tussen al het moois van K’willem was het lastig kiezen, maar we hebben gekozen voor de etagere en de dunne kandelaars (in drie maten) in de tinten die neutraal zijn en daarom dan ook makkelijk zijn toe te passen door het hele huis. Voor nu vind ik ze heel stoer staan in de living. Ze geven z’n mooi contrast (qua vormgeving) aan de ruimte, dat het lijnen spel elkaar versterkt. Ik kan al niet wachten om de kandelaars vaak te gaan gebruiken in de herfst periode (ook al zou het nu ook kunnen, maar het word mij al snel te warm).

 

 

 

Wat vind jij het mooiste ontwerp van K’willem?

 

Liefs Sanne

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met K’willem in huis. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.