Tafellamp, waar ik al een lange tijd een designliefde voor heb.

tafellamp

 

Herken je het ook wanneer je een product al jaren mooi vind, maar nog steeds niet in je huis hebt staan? Eerlijk gezegd heb ik dat met best wel veel producten (schaam). Maar toen ik net begon met Draad & Spijker (dat is nu al vijf jaar en een paar maanden geleden) kwam ik al een toffe tafellamp tegen van het merk Muuto. En elke keer wanneer ik hem voorbij zag komen op social media of in magazines, dacht ik: “Ja, hij is toch echt leuk”. En zo ging het een aantal jaren door. Tot nu. Want zeg nu zelf, als je hem na zo veel jaren nog steeds leuk vind dan mag je hem toch kopen!?

Maar ik hoor je denken welke tafellamp is het nu?

 

Wood tafellamp

Het is inderdaad de Wood! Dit ontwerp is een nieuwe interpretatie van de traditionele architectenlamp en deze is ontworpen in het jaar 2010 door TAF Architects. De Wood is oorspronkelijk ontworpen als een limited edition voor een installatie van de RH Chairs. Maar het is nu in productie genomen door het Deense bedrijf Muuto.

 

Weetje: “The Wood Lamp is ook onderdeel van het Danish Design Museum.”

 

 

 

Deze design tafellamp is met precisie gemaakt. Alle details zijn gekozen voor een praktisch en nuttig perspectief. Hij is gesneden uit gedroogde dennenbosbokken (vermalen) die later wit worden gemaakt met witte olie. Het leuke van deze lamp is dat er beweging in zit. Je kunt hem verstellen naar hoe jij hem wilt hebben staan op bijvoorbeeld je nachtkastje of je bureau.

 

Waar komt de tafellamp te staan?

 

Deze maand ga ik aan de slag met de slaapkamer, die een hele make-over krijgt. En deze mooie lamp heb ik gepland om op het nachtkastje naast het bed te plaatsen. Maar ik kon niet langer wachten om hem met jullie te delen. Daarom heb ik voor nu een studie setting ervan gemaakt voor inspiratie.

 

 

Liefs Sanne

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met MisterDesign. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.