Tafelspiegel, niet alleen functioneel maar ook mooi als design.

tafelspiegel

 

Eerder dit jaar hebben we de hal helemaal een make-over gegeven. Het enige wat miste was een spiegel waar je even snel je kon kijken of dat alles er nog goed uit zag. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar nu loop ik steeds naar de keuken om in de weerspiegeling van de oven even snel te checken of dat bijvoorbeeld mijn haar wel goed zit. Dus het is echt tijd voor een design spiegel. Nu kun je gaan voor een wandspiegel, wat ook goed had gepast. Maar ik was opzoek naar een spiegel die je ook makkelijk even kunt pakken en neerzetten. En dan wel één die er verantwoord uitziet en mooi blend met de kleuren die in de hal gebruikt zijn. Zo kwam ik uit op een tafelspiegel van het merk Muuto.

 

Tafelspiegel Mimic

Wanneer ik opzoek ben naar mooi functioneel design, dan kom ik toch wel vaak uit bij het merk Muuto. En zo ook bij de tafelspiegel Mimic. Deze bied nieuwe perspectieven in tegenstelling tot een traditionele tafelspiegel. Zo dient het zowel als een voorwerp maar ook als decoratie stuk. Het design zit vol met grafische vormen die herhaalt worden. Dit kun je mooi zien op de achterkant (rug), hier vind je een driehoekig patroon. De spiegel heeft een kunststof ombouw waar een transparante rubber coating overheen is gesproten. Dit geeft een zachte uitstraling aan het geheel. De Mimic is te verkrijgen in grijs, nachtblauw en nude. En drie keer raden waarvoor ik heb gekozen? Inderdaad voor de nude kleur! De kleur wat bij ons de rode draad door ons huis is. Als ik weer eens in een verander “dwang” ben, kan de Mimic overal een mooi plekje krijgen.

 

normale studio

Bron van deze afbeelding is de officiële website van Muuto. Dit zijn de oprichters.

 

De Muuto Mimic tafelspiegel is ontworpen door Normal Studio. Deze studio is gevestigd in Parijs en is opgericht in 2006 door Jean-François Dingjian en Eloi Chafaï. Zo proberen ze hun werk verder te ontwerpen dan de trends of rages die er zijn. Ze zijn juist gericht om producten te maken voor een langdurige levensduur die een tijdloze uitdrukking heeft. Het werk van Normal Studio kun je bewonderen in verschillende hedendaagse kunststichtingen door heel Frankrijk.

 

Eindresultaat

 

 

In welke kleur vind jij de Muuto Mimic tafelspiegel het mooiste?

 

Liefs Sanne 

 

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met MisterDesign. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

 

 

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.