De vijf Intratuin stijltrends voor kerst 2018

 

 

Wat vliegt de tijd al weer, we zitten al weer bijna in december! Ik ben gek op de decemberperiode het fijnste vind en blijft voor mij de kerst. Elk jaar veranderd mijn interieur in de woonkamer en daarmee ook natuurlijk mijn kerstversiering. Vorig jaar zag mijn kerstboom er nog zo uit en dit jaar komt volgende weken zeker nog aan bod. Voor iedereen die eigenlijk nu al niet meer kan wachten om het huis in winterse kerstsferen te brengen, heeft Intratuin dé stijltrends voor kerst 2018 op een rijtje gezet.

 

Go green or go home

De overalltrend is vooral Groen, groener, groenst. Het leven word steeds groener en iedereen word steeds bewuster. Deze trend verspreidt zich vrolijk verder naar kerst. Dit vooral door het gebruik van de kleur groen en in natuurlijke kerstdecoratie.

De urban jungle-trend, maar dan in kerstsferen: kokodama, dadeltakken, tillandsia en vetplantjes in een glazen bal in de boom.
Daarnaast zijn de kerstboomvervangers- de Araucaria heterophylla, ook wel bekend als de kamerden. Het pinusboompje, pinustakken en eucalyptus zijn ook dit jaar niet weg te denken tijdens de kerstdagen.

 

Frost delight

Frost delight is waarschijnlijk de favoriet van mensen die hun pinterestbord vol hebben gepind met een Scandinavische interieurstijl. Denk
aan veel hout, verse sneeuw en een mooi winterlandschap in de ochtend. Bij deze rustige en eenvoudige stijl horen witte tinten, zacht groen, warm grijs, zilver, goud en taupe. En vooral natuurlijke decoratie zien we hier terug!

 

Happy retro

Haaks hier tegenover staat de happy retro-stijl, de rebel onder de vijf stijltrends. De enige regel bij deze trend: er zijn hier geen regels. Deze hippe stijl heeft een beetje lef en humor nodig en juist stijlen met een knipoog. Dus mix vooral de vintage kerstbal met die moderne piek, die jaren 60 designlamp en gouden kerstslingers. Veel kleuren die binnen deze stijl terug komen zijn okergeel, oud roze, brons en warme houttonen. Goed samen met deze stijl gaan de planten uit de jaren 60 en 70, zoals de pannenkoekplant en de sanseveria.  De accessoires zijn vaak symmetrisch in deze stijl om rust te creëren.

 

Denim blues

Stoer en stijlvol, dat is de denim blues-stijl. Deze stijltrend laat zich duidelijk herkennen aan de sterke aanwezigheid
van de blauwe denimkleur, een schapenvacht of een detail van cognackleurig leer. Maar ook accessoires
van kurk, aardewerk, steen en beton(look) horen helemaal thuis binnen deze stijl. De kleuren  voor deze trend zijn betongrijs, cognacbruin en denimblauw. En inderdaad, bij deze stijltrend horen ook zeker industriële en Scandinavische tinten.

 

 

Floral deluxe

Dat overdaad zeker niet altijd schaadt bewijst de stijl floral deluxe.
Deze trend roept een zeker gevoel van luxe op, van een grote en rijkelijk gedekte tafel en mooie grote boeketten bloemen in dieppaars en rode tinten. Denk voor de uitvoering aan velvetstof, veren, chique servies en aan kleurtonen zoals aubergine, bordeauxrood, warm beige, turkoois,
en goud.

 

Coming home

Last maar absoluut niet least is de door velen begeerde coming home-stijl. Denk aan gezelligheid en een knusse sfeer, een knisperend haardvuur, warme sokken en chocolademelk met slagroom en marshmellows. Heel klasiek! De kleuren kerstrood, ossenrood, groen, wit, zilver en goud spelen een belangrijke rol binnen deze stijl.

 

 

Give Away afgelopen/

Het leuke is dat ik nu drie Intratuin cadeaukaarten ter waarde van €30,- mag weg geven aan mijn volgers, zodat je al wat van je favoriete stijltrends voor kerst al kan gaan shoppen.

Wat moet je doen om te winnen:

 • Laat een berichtje achter onder deze blogpost en voor welke stijl jij kiest.
 • De winnaar word op woensdag 5 december via deze blog bekend gemaakt.

 

De winnaars van de Winactie zijn,

Tanja Winter, Sylvia en Andrea. Nemen jullie contact met me op en ik zorg dat jullie zo snel mogelijk de kaart opgestuurd krijgen.

 

Welke van de stijltrends is jouw favoriet? Ontdek jouw stijl door de kerst stijltrend test te doen op de website van Intratuin.

 

Liefs Sanne 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Superleuke blog. Hoog tijd om die mooie kersttrends bij Intratuin te gaan spotten. Happy Retro spreekt mij wel aan met dat oud roze en brons helemaal de kleurtjes in ons nieuwe huis. En die pannenkoekenplant heb ik gelukkig al 😉

 • Leuke blog! En wat zijn er veel verschillende kersttrends! Bij mij kwam ‘Frost delight’ uit de test. Daar kan ik me wel in vinden! Ik zou zelf alleen wel messing toevoegen i.p.v. zilver. Bedankt voor de inspiratie!
  Liefs, Milou

 • Ha Sanne, wat leuk al die verschillende trends! Ik heb toevallig vorige week van die eerste stijl de foto met het raam een schermafbeelding gemaakt omdat ik dat zo’n leuk plaatje vind. Ik heb geen favoriete stijl, een oombi van van alles wat is mijn stijl! 😀 Ik zie bij iedere trend wel iets leuks! Groetjes Lonneke @lonbondesign

 • Weer een leuke blog met mooie foto’s Sanne! Leuk om allerlei verschillende trends te zien. Uiteraard komt de cadeaubon met kerst heel goed en handig van pas! Ik zou gaan voor demin blues omdat de kleur blauw in combinatie met de andere kleuren mij erg aanspreekt. Groetjes, Irene.

 • Ja Frost Delight is helemaal mijn trend! Subtiele kleuren en versiering. Dan kan ik op tijd beginnen met kerst in huis. En raak er niet snel op uitgekeken…
  Al hoewel ik het botanische stukje ook heel leuk vind.. !!!

 • Ik kom al helemaal in de kerstsfeer. Ik ga voor ‘frost delight’ Ik ben dol op scandinavische eenvoud. Iets wat ik in mijn huis nooit voor elkaar krijg,😄

 • Frost delight is de stijl die mij het meest aanspreekt! Wij hebben altijd een boom met natuurlijke deco (vogeltjes, kaneelstokjes, dennenappelsinger, jutenslinger etc). En speur elk jaar naar leuke aanvullingen! 🙂

 • Mijn favoriet is waarschijnlijk frost delight! wat een heerlijke inspiratie Sanne!
  Kan niet wachten om de kerst hier in huis te verwelkomen!:)

 • Leuk om al die trends te zien! Ik ga toch voor happy retro 😄 kan niet wachten de oude kerstballen weer tevoorschijn te halen! Ben benieuwd naar jouw kerstboom dit jaar!

 • Ik zou gaan voor de coming home! Een mooie warme trend die echt bij ons en ons huis past. Ik kan niet wachten om de kerst hier in huis te laten komen.

  Groetjes Tanja

 • Dag Sanne, wat een ontzettend leuke givaway! Ik zou graag wat mooie decoratie winnen voor in huis, en zou dan de stijl ‘Frost delight’ kiezen. Dat vind ik een mooie en rustige Kerstsfeer en dat past goed bij onze Scandinavische woonstijl. Lieve groetjes Madeleine