Werkkamer make-over met de Flexa Creations.

werkkamer

Ik ben een persoon die eigenlijk altijd beneden in de woonkamer werkt, oké boven had ik ook geen werkkamer. Het nadeel wanneer je beneden werkt is dat het (in mijn geval altijd een rommeltje wordt. Want ja ik ben stiekem toch echt wel een rommelkontje. En als je thuis werkt, is het ook wel fijn om een werkruimte te hebben en een plek waar je je fijn kunt terug trekken om bijvoorbeeld te relaxen. En dat loopt nu allemaal door elkaar heen. Om mezelf wat meer rust te geven en ook echt te gaan werken, ben ik aan de slag gegaan met de werkkamer. 

Inspiratie voor de werkkamer

Ik vind het belangrijk dat een werkkamer inspiratie en balans geeft. Een fijne plek waar je graag aan het werk bent! En waar ik veel mijn inspiratie vandaan haal, dat is de natuur. Je vind hier de mooiste kleurpaletten, vormen, sferen, structuren en zo kan ik nog wel even door gaan. Dus voor mij is het dan ook logisch om de natuur als thema te gebruiken. Buiten dat je je laat inspireren door een mooi behang of kleur voor op je muur, kun je ook werken met thema’s. Dit is bijvoorbeeld ook leuk voor op een kinderkamer. 

Zo kwam ik het werk van Jac van Looij tegen, genaamd Klaverbloemen (1897). Dit doek kun je vinden in het Rijksmuseum. De afbeelding is een close-up die je me neemt tussen het gras en de klaverbloemen.  Deze past perfect in het gekozen thema! En gebruik ik dan ook om de kleuren voor de werkkamer uit te kiezen.

Kleurkeuze met de Flexa Creations

Nu dat ik weet wat de tinten zijn van het schilderij, kom je uit bij de volgende stap. Welke kleur sluit hier nu goed op aan? Je kunt kiezen uit talloze kleuren. Maar je kunt het jezelf ook iets makkelijker maken door naar de mooie kleuren uit de Flexa Creations te kijken. Deze vind je op de website van Flexa.nl of in de Flexa Creations brochure. 

werkkamer

Ik vind het zelf fijner wanneer ik de kleuren van papier kan bekijken dus ik koos voor de brochure. De Creations collectie is verdeelt in vier sferen.
Zo heb je de Essential, Atmosphere, Accent en de Metallics. Ook vind je er een schoolbord verf. De kleuren die het mooiste bij het doek de Klaverbloemen combineerde, zijn voor mij de Factory Green, Camouflage Green, Green tea (deze kleuren komen uit de sfeer Atmosphere), Blossom Powder (deze komt uit de sfeer Accent) en de Café Latte (deze vind je in de Essential). 

De kleuren kunnen op de mengmachine in verschillende producten en glansgraden gemaakt worden. Zo heb je voor de muurverf: Krijt, Extra Mat & Zijdeglans. En voor de lak: Hoogglans, Zijdeglans & Extra Mat.

Werkkamer Kleurindeling 

Nu je de kleuren hebt gekozen ( je kunt misschien nog een beetje twijfelen over de juiste tint, maar later in deze blog laat ik je zien hoe die twijfels weg neemt.) is het tijd om een indeling te maken in je ruimte. Hiervoor ben ik weer aan de slag gegaan met het maken van een sfeer moodboard. Van te voren wist ik al wel dat ik iets met vlakken op de muren wou doen, maar hoe dat wist ik toen ook nog niet. Totdat ik aan het bladeren was in de stapel magazines, waar ik de afbeeldingen van mijn moodboard uit haal. Ik kwam een afbeelding tegen met vakken. En ik wist dat ik dat wou toepassen aan de werkkamer. Omdat het een mooi contrast geeft aan de losse lijn van het doek Klaverbloemen. Hierdoor versterken de wanden elkaar juist. 

werkkamer

Ik wou ook eens iets anders uitproberen in de werkkamer. Ik wil het gevoel creëren als of je vriendelijk omarmt wordt door de kleurcombinaties. Hiervoor heb ik het plafond en een klein stukje muur donker groen (Factory Green, Extra Mat) geschilderd. Daaronder een grote vlak Camouflage Green Extra Mat en daar onder de lichte tint Green Tea Extra Mat. De meeste mensen durven donkere kleuren niet te gebruiken in een kleine ruimte omdat de kamer dan kleiner lijkt. Dat is natuurlijk ook zo, maar je kunt het ook positief bekijken een ruimte krijgt ook meer karakter. Kleuren komen mooier uit bij een donkere tint, het geeft je een geborgen gevoel. 

Het was voor mij natuurlijk ook even spannend hoe het zou gaan uitpakken. Ik werk veel met lichtere tinten. Maar ik ben blij verrast! Naast de groen tinten die ik horizontaal heb geschilderd, heb ik gespeeld met de ombouw (hierachter zit een dikke buis) Zo heb ik de muur en de ombouw met elkaar verbonden door er een verticale lijn te schilderen met de kleur Café Latte Extra Mat. Aansluitend de kleur Blossom Powder Zijdeglans. Die van de ombouw overloopt naar de muur en deur.

Welke kleur past nu het beste op welke muur?

Ben je benieuwd hoe de kleuren op je muur uitvallen? Dit kun je heel gemakkelijk doen met de Flexa Visualizer App. Je maakt een project aan zoekt bijvoorbeeld drie kleuren uit waarover je twijfelt. En de kleuren kun je stuk voor stuk op je muur aanklikken. Super makkelijk. 

werkkamer

Wil je de kleuren echt al een beetje beleven op je muur en kom je er nog niet uit welke kleur scharnering er nu het beste past. I.v.m met bijvoorbeeld het lichtinval. Dan kun je heel gemakkelijk de Flexa Kleurtesters gebruiken. Deze breng je gelijk aan op je muur.

werkkamer

Eindresultaat werkkamer

Ik ben erg tevreden over het resultaat! De kleuren sluiten mooi aan bij elkaar in de ruimte. Die zich weer verbind met het doek, wat in een behangvorm terug komt (later hier meer over op het blog). Ik krijg steeds een warm gevoel wanneer ik aan de slag ben gegaan in de werkkamer. Waar ik deze blog ook heb geschreven. 

werkkamer
werkkamer

werkkamer

Wat vinden jullie van het eindresultaat geworden?

Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.