Porselein om het thee moment nog meer een feestelijke sfeer te geven.

porselein

Er is niks leuker dan je dag met een feestje te beginnen. Dit kan je doen door middel van (gezonde) lekkernijen en heerlijke thee soorten, maar het kan ook met bijvoorbeeld een ontzettend mooie theepot en kopjes. De beleving van z’n kopje thee geeft zoveel meer lagen aan dat moment. Zo kwam ik, om verliefd op te worden porseleinwerk tegen. Mijn hart maakt altijd een sprongetje wanneer ik mooi porselein tegen kom waar aan je kunt zien dat er met veel liefde aan is gewerkt. En dit gevoel heb ik bij het werk van Roxanne Flick Design. Deze collectie heet Purpur.

Porselein collectie de Purpur

Het leuke van de Purpur collectie is dat het gericht is op de cyclus van de kleine flamingo. Zo heeft Roxanne hun functie van het lichaam, gedrag en de keuze van hun nestplaats verwerkt in deze collectie. En dat vind je ook terug. Dit zie je bijvoorbeeld in de houten eiken houder waar de theepot en de kopjes in staan. Het geeft het zelfde gevoel en uitstraling hoe de flamingo’s hun nesten maken van modder. Maar ook de tuit van de theepot lijkt wel heel erg veel op de nek en de snavel. En als je langer naar de thee set kijkt valt je steeds meer dingen op. Zo komen de levenloze vormen steeds meer tot leven.

porselein

Roxanne Flick Design

Roxanne is een ontwerpster uit Luxemburg en heeft haar bedrijf ongeveer tien maanden geleden opgestart. Zo vertelt ze op haar website dat design meer te bieden heeft dan functionele alledaagse voorwerpen vormgeven. Naast de functie, moet het product een eigen verhaal vertellen. De interactie van het concept en ontwerp wordt weerspiegeld in product.

Omdat haar werk nog heel nieuw is, zijn er vooral prototypen van gemaakt, deze heeft ze afgerond tijdens haar studie. De Purper collectie wordt dit jaar geproduceerd en is al te verkrijgen in de Verenigde Staten via Middle Kingdom. Het zal ongeveer twee tot drie maanden duren voordat het in Europa ook verkrijgbaar is.

porselein

Roxanne maakt meubels, woonaccessoires en drinkgerei. Zo ook de super mooie theedoeken uit de Plumage collectie. Er zijn twee theedoeken: Stuart de ooievaar en de reiger Herry. Dit product is gemaakt geproduceerd is Zweden en is gemaakt van 100% organisch katoen. De kwaliteit van de theedoeken voelen ook zo fijn aan. En het leuke is dat deze twee kanten heeft. Een licht- en een donker grijzen kant. Deze zijn te verkrijgen in de volgende twee tot drie maanden.

porselein

Theemoment tijdens een feestelijke dag.

Eigenlijk zou een theemoment altijd een feestje “moeten” zijn, maar met de feestdagen haal je natuurlijk meer uit de kast. Hoe leuk en toepasselijk is het om de porseleinen Purpur collectie te gebruiken! Ik heb alvast een tafelsetting gemaakt hoe je deze collectie kunt combineren en decoreren voor misschien wel de volgende kerst.

porselein
porselein
porselein
porselein

Wat vind jij Roxannes mooiste ontwerp?

jaloezie├źn
Liefs Sanne


Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.