Vissevasse gecombineerd een paar last minutes kersttips.

Vissevasse

Wat gaat de tijd toch ook snel over een aantal dagen is het alweer kerst! Misschien heb je wel het gevoel van: Help, door alle drukte ben ik nog niet aan de versiering toegekomen. Of had je er eerst niet zoveel behoefte aan en is er iets gebeurd waardoor je gevoel toch is omgeslagen! Maar om nu alles nog uit de dozen te halen, is misschien ook weer zoveel werk.

Ik geef je een paar tips om last minutes toch nog een subtiele kerst in huis te halen.

Kersttips

Haal een aantal kersttakken op bij de bloemist. Zoals bijvoorbeeld de Pinus, Nobilis gecombineerd deze met Eucalyptus ( het mooiste vind ik zelf als er nog bessen aan zitten) en Gipskruid. Zet deze mooi los op de vaas, dit heeft gelijk een groots effect. De overige takjes kan je nog goed gebruiken om de losse vaasjes te vullen. Zet deze dan wel weer in een groep, anders kan het rommelig overkomen.

Vissevasse

Als je nog een mooie schaal hebt is het misschien wel leuk om er een aantal kerstballen op te leggen, zet er nog een aantal kaarsenhouders tussen. Waar je dan weer gezellige kaarsen in kunt steken. Misschien ook leuk voor op de kerstdiner tafel.

Wat ook altijd de ruimte snel een andere sfeer geeft, zijn posters! Zo heb ik er een aantal hangen in de woonkamer en het eetgedeelte. Je krijgt er gelijk een feestelijk gevoel bij. Ik heb gekozen voor de posters van Vissevasse. Dit zijn de Ceder Cone, Mistletoe, The Christmastree en uit de nieuwe collectie Let it snow. Deze sluiten zo mooi aan op onze kerstsfeer in huis. Het leuke van deze posters vind ik dat ze op de pc geïllustreerd zijn en je even meenemen in een sprookje.

Als je bijvoorbeeld je kerstdiner te duur is uitgevallen, kan je natuurlijk er ook voor kiezen om zelf een poster te maken.

Vissevasse


Een kort verhaal achter Vissevasse

Het duo Dorthe Mathiesen en Karsten Noel Polson bliezen in 2013 het leven in Vissevasse met het ontwerpen van hun posters. In het Deens betekend Vissevasse, onzin, nonsens of gekkigheid.  En daar wilde het duo mee zeggen, dat je geen zorgen moet maken en dat alles altijd goed komt. Daarnaast willen ze visuele verhalen ontwerpen, zonder begin of een eind, zodat je je eigen fantasie de vrije loop kunt laten gaan.

Dorthe en Karsten hebben een zwak voor iconische gebouwen, plaatsen en objecten, en worden ze geïnspireerd door van alles om hun heen. Van een simpel liedje tot diepe gevoelens. Met hier en daar een beetje poëzie, nostalgie en stof tot nadenken. Bij elke poster hoort een klein verhaal die je je helemaal eigen kunt maken met je fantasie.

Vissevasse

Welke poster is jouw favoriet?

jaloezieën
Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.