Jaloezieën die opmaat worden gemaakt met mooie kwaliteit.

jaloezieën

In het begin toen we hier kwamen wonen hadden we nog geen interieurplan gemaakt, waardoor je dan snel dingen gaat kopen. Zo ook de raamdecoratie. We wisten al wel dat we jaloezieën erg mooi vonden, dus kozen we daarvoor in het wit. Wit is een tint die makkelijk overal bij past. Maar na vijf jaar zie je dat ze al licht geel gaan uitslaan (ookal roken we niet) en we hadden toen gekozen voor dikke linnen stroken. Maar die kreeg je ook niet meer goed schoon. 

Dus ja ik koos toen ook voor mooi en minder praktisch en natuurlijk ook niet voor de beste kwaliteit.

jaloezieën
De oude witte jaloezieën.

Een paar tips bij het bepalen van de juiste raamdecoratie?

Als eerst is het belangrijkste dat je weet wat je wilt met je interieur. Hiervoor maak je een interieurplan, hierin lees je welke kleuren je gebruikt, maar ook de materialen en welke stijl je ruimte uit wol laten stralen.

Na de hand van je interieurplan kun je op zoek gaan naar je juiste raamdecoratie. Er is tegenwoordig zoveel keuze dat er voor elke stijl een passende raambekleding is.  Ik zou zelf wel altijd gaan voor een toegankelijk kleur als je net zo bent als ik, die bijna elk jaar wel van kleur veranderd. Zo weet ik dat licht hout een rode draad door ons interieur is. Zo zal er bij jou ook vast een kleur of materiaal steeds terug komen. Houdt je de kleuren wel een paar jaar vast, dan is het natuurlijk ook leuk om eens out of the box te gaan. En een accentkleur te kiezen die ook weer terug komt in de ruimte.

In toegankelijke tinten zitten ook weer verschillen. Hou je meer van warme tinten, dan zal ik adviseren om meer naar warme materialen / tinten te kijken. En voor de koelere tinten het zelfde verhaal. Bijvoorbeeld een grijze kleur heb je namelijk in zoveel diverse uitvoeringen.

Als je er nu zelf niet uitkomt kun je natuurlijk altijd nog bij de specialist een na vraag doen. Ik ben zelf op internet wezen kijken en kwam ik uit bij Veneta.com. Ze zijn heel vriendelijk en helpen je goed. Zo waren wij weer op zoek gegaan voor nieuwe jaloezieën, maar om een kleur vanaf een computerscherm te bepalen vind ik zelf erg lastig. Zo heb ik bij Veneta stalen opgevraagd. Zo dat je kunt bepalen welke het mooist uitkomt in de ruimte, maar ook hoe het staat bij je raampartij.

jaloezieën

Het uitzoeken van de juiste jaloezieën .

Ik had al veel goede verhalen gehoord over het merk Veneta.com. Zo hebben ze een betaalbare prijs voor een goede kwaliteit.  Dus bladerde ik door hun website heen. Ze hebben heel veel keuze en voor een ieder wat wils. Van jaloezieën tot diverse gordijnen en shutters. Elke decoratie heeft weer zijn eigen functie, zo geven gordijnen altijd meer sfeer. Maar omdat we nieuwe raamdecoratie aan de voorkant nodig hadden, konden we daar niet voorgaan, omdat mensen heel goed hier in huis naar binnen kunnen kijken. Daarom viel onze keuze op jaloezieën. Die kan je zo bedienen dat er bijna geen inkijk meer is, maar wel licht doorlaat en open en ruimtelijker aanvoelt.

Witte jaloezieën, die gaven niet de juiste sfeer aan de ruimte. Dus kozen we voor de rode draad in ons huis het materiaal hout. En dan wel de lichte variant. Zo kwamen we uit , na het bekijken van de diverse stalen, op de Harmony – Houten jaloezie Privacy 50mm – Naturel ND110 (van Veneta.com).

jaloezieën

 Ik vind het zelf wel fijn dat er geholpen werd bij de afmetingen. Van waar tot waar de jaloezieën zouden komen te hangen en of dat ze nu wel of niet in de kozijnen moesten komen te hangen. Via de mail en telefonisch heb ik met Veneta hierover contact gehad. Zo heb ik een aantal afbeelden naar hun gestuurd, zodat ze de situatie goed konden beoordelen. Zo hebben wij twee opmaat gemaakte jaloezieën tussen de muren in geplaatst en niet op het kozijn. Op deze manier creëer je rust. 

Veneta.com

Veneta raamdecoratie

Veneta.com bestaat al langer dan vijfenveertig jaar en staan dan ook op nummer één als online raamdecoratie specialist. Zo staan ze voor kennis, focus en specialisme en staat er één ding voorop: Het aanleveren van kwaliteit maatwerk wat past in jouw ruimte!

Wat ik al eerder aangaf is dat ze verrassend betaalbaar zijn. Dit komt door hun eigen concept. Zo bestel je rechtstreeks via de fabrikant. Op deze manier komen er geen extra kosten overheen van bijvoorbeeld de groothandel en retailer. Op deze manier kunnen ze de kosten lager houden zonder in te leveren op de kwaliteit.

Een leuk weetje: Veneta.com is de grootste leverancier van jaloezieën in de wereld. En ze zijn dan ook constant actief bezig met de product ontwikkeling. Op deze manier blijven ze het product verbeteren, en heb je de beste jaloezieën die er nu op de markt verkrijgbaar is.

Eindresultaat houten jaloezieën 

Weg met de witte jaloezieën, hallo mooie Harmony houten jaloezieën! Wat geef je de ruimte veel sfeer. De warmte waar wij naar opzoek waren. Het woon en eetgedeelte is helemaal in balans en voelt aan als een fijne warme deken. Zo veel kan de juiste raamdecoratie voor je ruimte betekenen!

jaloezieën
jaloezieën
jaloezieën

Wat is jouw favoriete raamdecoratie?

jaloezieën
Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.