Hooggeëerd bezoek op de oudejaarsavond tafelstyling.

hooggeëerd

De kerstdagen zijn voorbij, met nog één feestelijke dag te gaan dit jaar, komen we langzaam weer in het “normale” leven. In deze blog komen beide dagen aanbod. Een oudejaarsavond tafelstyling en een gedeelte van mijn werkkamer. In beide stylen gebruik ik het mooie, komische werk van
Jasmin Djerzic.

Hooggeëerd design: Jasmin Djerzic

Jasmin Djerzic, geboren en opgegroeid in Sarajevo / Bosnië. In het jaar 1992 vluchtte hij naar Nederland waar hij later afstudeerde aan de kunstacademie in Breda. In het jaar 2011 begon hij zijn mooie werk te ontwerpen.

Jasmins werk kan je omschrijven als een functionele speelse knipoog. Hij wil graag de speelsheid terug brengen in een volwassen leven. Jasmin heeft in Breda zijn atelier, waar hij vooral werkt met keramiek en kleur. Buiten het materiaal en kleurgebruik laat hij zich inspireren door speelgoed. Dit is bijvoorbeeld goed terug te zien bij zijn ontwerp Mr. Ugly Duckling. Dit is een schaal in de vorm van een bad eend.

hooggeëerd

Flying Dutchman, designlamp

Zoals je misschien al wel weet is het thema op mijn werkkamer natuur. En hoe leuk is het wanneer je het thema helemaal kan doorvoeren in de decoratie. Zo kwam ik de Flying Dutchman tegen, dat is een lamp in de vorm van een reiger. Deze hooggeëerde reiger is te verkrijgen in drie tinten. Wit, zwart en goud. Ik heb gekozen voor de witte variant, omdat deze een mooi contrast geeft aan de groene achtergrond, waar de reiger nog mooier tot zijn recht komt! Ik vind het echt een ontzettend leuk ontwerp. I.p.v dat hij een vis in zijn snavel klemt, zit er nu een hangende lamp aan vast. Ik heb hem gestyled in het leeshoekje. Maar hij zou overal prachtig staan!

hooggeëerd

Oudejaarsavond tafeldekking

Ik vertelde het al in mijn titel er is hooggeëerd bezoek aan deze tafeldekking. De tafel heb ik opgemaakt in de zelfde stijl als de twee (kerst) bomen die beneden staan. Hier vind je veel gouden accenten, gecombineerd met transparant, confetti, houtenhangers en papieren engel vleugeltjes. Ook aan deze tafeldekking wilde ik de natuur naar binnen halen. Zo heb ik gekozen voor gedroogde bloemen en takken op tafel. Deze tinten passen mooi bij de gouden decoratie.

Budget tip: Kijk in je tuin naar gedroogde planten / bloemen en zet deze in een mooie vaas of vaasjes. Decoreer de takken met feestelijke elementen. Ik heb bijvoorbeeld gouden papieren rietjes gebruikt, doe er een dun draadje omheen en plaats er een paar hangend in de takken. En zo heb je snel een feestelijke tafel!

Hoe leuk is het dan om de gouden Long legs te gebruiken van Jasmin Djerzic om het thema zo helemaal door te voeren. Wat staan de chique op de tafel vind je ook niet!?

hooggeëerd
hooggeëerd

Welk ontwerp vind jij het mooiste van Jasmin Djerzic?

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.