HAY jij mooierd, lust je ook een Valentijns rozekoek?

HAY

Langzaam aan voer ik het nieuwe plan al door in de woonkamer. Zo is gisteren het verf al binnen gekomen en heb ik vandaag de tafel een mooie beigeachtige tint geven. Wat is de tafel er van opgeknapt. Mooi, mooi, mooi! Buiten onze nieuwe tweedehands tafel hebben we ook al onze nieuwe design bijzettafel gecombineerd met een super lief design vaasje van het merk HAY binnen gekregen. Deze werd vanmiddag al gelijk bij het thee moment gebruikt. En bij het thee moment zaten er ook lekkere zelfgemaakte Valentijns rozekoeken bij. Jum, jum, het recept vind je onder aan deze blog. Want ja, morgen is het alweer Valentijnsdag!

HAY bijzettafel

De roze bijzettafel van HAY is naar de werkkamer gegaan, dus er kwam ruimte voor iets nieuws. En dat is de Slit table round. Het design is strak vormgegeven en staat mooi op zichzelf maar ook in combinatie met een andere tafel ernaast. Zo hebben wij hem gecombineerd met een ander HAY bijzettafel, waar hij precies onder past. De slit table round is gemaakt van metaal en is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Zoals messing, zilver, donker groen, aubergine, zwart en wit.

Een leuk weetje over deze bijzettafel, is dat hij ontworpen is uit de gedachten van origami.

HAY

HAY vaas

Het grappige is dat de HAY Colour vaas ook iets weg heeft van origami. Deze vaas is ontworpen door Scholten & Bajings. Het is een transparante vaas en wij hebben gekozen voor de groene kleur (maat M), maar je hebt hem ook in het transparant en blauw. Je zou er een heel lief boeketje in kunnen zetten, maar de vaas is van zich zelf al erg mooi, wanneer je er een paar bloemen in zet word het al een mooie sprankelende compositie.

Valentijn rozekoeken

Ingrediënten voor 20 mini roze koeken

  • 250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 225 gram kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 2 eetlepels citroensap
  • 250 gram bloem

Voor het glazuur:

  • 200 gram poedersuiker
  • 14 verse frambozen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels suikerhartjes

HAY

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de vorm in met roomboter.

Klop de boter samen met de suiker luchtig. Voeg de eieren stuk voor stuk toe tot het een mooie egale massa word. Voeg de citroensap toe en klop dit goed door het mengsel. Voeg als laatste de gezeefde bloem door het beslag.

Giet het beslag in het bakblik en bak dit in 30 minuten in het midden van de oven af tot deze egaal gaar is. Laat de koek goed afkoelen as deze gaar is.

Voor het glazuur druk je de frambozen met een lepel door de zeef zodat de de pitjes in de zeef achter blijven. Meng de poedersuiker met het frambozenvocht en het citroensap tot er een mooi roze glazuur ontstaat.

Verdeel het glazuur over de koek als deze goed is afgekoeld en verdeel hier de suikerhartjes over en laat het glazuur goed uitharden. Als de glazuur is uitgehard kun je mooie blokjes snijden van de koek en deze uitserveren.

HAY

Een mooie Valentijnsdag morgen, heb jij al leuke plannen?

jaloezieën
Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.