Foodbrusher ‘Food design voor iedereen’. Met handige leuke tips.

Foodbrusher

Foodbrusher ‘Food design voor iedereen’. Het boek is ontstaan doordat Marco graag mensen wilde inspireren die graag met eten bezig zijn.
Hou je van experimenteren en wil je graag nieuwe technieken ontdekken om je gerechten op een nieuwe en andere manier te presenteren daar leent dit boek zich perfect voor! 

Sanne en ik kwamen Marco deze editie op het ShowUp Event tegen. Marco praat net zo makkelijk en gepassioneerd over eten als ik en dan raak je al snel niet meer uitgepraat.

Wij kregen van Marco dit boek opgestuurd na het event en hoe leuk is het om dit met jullie te delen. Het is geen kookboek maar een boek om juist je eigen creativiteit te ontwikkelen door zijn tools en handvaten te delen in zijn boek foodbrusher.


Marco; Je hoeft niet goed te kunnen koken, je moet er gewoon lol in hebben.Over Marco

Marco van Keijzerswaard is een conceptontwikkelaar, designer en gepassioneerd thuiskok. Marco is al twintig jaar actief als ondernemer op het gebied van reclame, marketing en internet, waarvan hij de laatste tien jaar als eigenaar van reclame- en marketingbureau Parel & Moer de scepter zwaait. Marco heeft hiervoor in diverse restaurants gewerkt, waar zijn passie voor koken is opgebloeid.

Foodbrusher


Het boek staat boordevol met foto’s van de verschillende presentaties en de ingrediënten. Je kunt er zelf zo mee aan de slag doordat alles duidelijk vermeld staat in het boek en het gaat om de technieken en niet om het recept. Je kunt dus een gerecht die je al jaren maakt tot een heel nieuwe presentatie omtoveren door deze tools.

Elke presentatie heeft een moeilijkheidsgraad, die je kunt herkennen aan het aantal sterretjes. Op deze manier is het boek juist interessant voor iedereen. Daarnaast krijg je nieuwe inzichten over het gebruik van keukentools, het snijden van ingrediënten en het creëren van effecten met niet voor de hand liggende materialen. Elke presentatie bevat stapsgewijze uitleg, zodat jij het zelf ook kunt.

Foodbrusher

Aan de slag

Ik ben door dit boek aan de slag gegaan met stampot boerenkool met mosterd en zuur. En hierbij wilde ik het niet alleen anders presenteren maar hier heb ik een bouillon van gemaakt.

Voor de bouillon heb ik een basis groentenbouillon gemaakt en de laatste 15 minuten heb ik hier de boerenkool aan toegevoegd en mee laten trekken. Daarna gezeefd en afgesmaakt met zout.

Ik heb zoete aardappel heel fijn gesneden in de keuken noemen wij dit bruniose. Dit heb ik in een vergiet laten stomen voor 3 minuten boven de pan bouillon. Daarna heb ik de rookworst bruniose gesneden en gemengd met de aardappel.

Voor het krokantje heb ik filodeeg gebruikt en besmeerd met mosterd en daarna afgedekt met filodeeg. Dit bak je af op 200 graden voor 6 minuten en je krijgt een lekker mosterd krokantje.

Voor het zoetzuur heb ik 1 deel azijn gemengd met 1 deel honing  zorg dat alles goed is opgelost en hierin heb ik de chioggiabiet die ik met een steker rond uitgestoken heb laten trekken

Foodbrusher

Zo zie je maar weer dat je van alles kunt met bestaande en niet bestaande gerechten. 

Wil je ook aan de slag gaan met het boek van foodbrusher?  Deze is hier te bestellen en zeker een aanrader voor iedereen! 

Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze blog vinden en als jullie ook met een gerecht zelf aan de slag gaan, zie ik graag jullie creaties terug op Instagram met de hashtag, #kokenmetronald. Tot de volgende keer!

Culinaire groetjes,

Ronald


Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.